Учат децата на разделно събиране на отпадъците

Стотици бургаски ученици станаха днес партньори на инициативата на община Бургас за насърчаване на разделното събиране на биоразградими отпадъци. На площад „Св. св. Кирил и Методий“ и пред Младежкия международен център в „Меден рудник“ децата имаха възможността да участват в забавни игри, като отговаряха на въпроси, свързани с правилното третиране на отпадъците, които едно домакинство генерира.

Възпитаници на училищата ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Княз Борис I“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Иван Вазов“, ОУ „П. Р. Славейков“, СУ „Константин Петканов“, СУ „Петко Росен“, ОУ „Найден Геров“ и ОУ „Елин Пелин“ показаха, че имат отношение към опазването на природата и градската среда от замърсяване.

Учениците усвояваха уроците по екология в приятната компания на победителя в третия сезон на кулинарното шоу „Хелс Китчън“ Реджеп Бадев, който им приготви в подвижната си кухня вкусни бургери и с личен пример показа, че биоразградимите отпадъци се изхвърлят само в кафявите кофи за смет.

Утре, 9 май 2024 г., мобилната кухня на Реджеп Бадев и екоекспертите от община Бургас ще бъдат на две точки в морския град, за да се срещнат с още ученици. От 9 часа те ще са в парка на комплекс „Славейков“ – до „Теневата къща“, където ще гостуват деца от ОУ „Антон Страшимиров“, СУ „Константин Преславски“ и Началното базово училище. От 11:30 часа информационната кампания ще продължи в парк „Изгрев“, където полезни съвети за разделното събиране на отпадъци ще получат учениците от ОУ „Пейо Яворов“, ОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Георги Бенковски“.

Привличането на децата към екологичната кампания има за цел те да станат партньори на каузата „С малки стъпки за устойчиво утре“.