Ученик от Карнобат заразен с коронавирус, с дихателна недостатъчност е и го лекуват в Бургас

В УМБАЛ Бургас лекуват четирима. Директорът на ОДМВР Бургас Радослав Сотиров съобщи, че са хванали 11 души в едно помещения, играели на карти.

17-годишен младеж от Карнобат е заразен коронавирус. Той е син на пациент, който по-рано бе приет в УМБАЛ – Бургас. Младият карнобатлия е имал 9 контактни, от които седем са му съученици и връстници, каза на брифинг на Областния кризисен щаб шефът на РЗИ – Бургас Георги Паздеров.
„Вчера са се проявили симптомите при 17-годишният младеж. Има оплаквания и е прегледан от инфекционист“, добави той.
Шефът на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски пък каза, че младият карнобатлия е в стабилно състояние. „То обаче не се подобрява. Има дихателна недостатъчност, но не тежка. На кислородотерапия е“, уточни той.
„Пациентът от Несебър пък има двама контактни. Единият е брат му, а другият е майка му. Пристигнал е от Банско на 1 април. Няма никакви оплаквания, но заради сигурността на своето семейство и на малкото си дете се е изследвал и след като е получил положителен резултат, се е изолирал в Несебър“, заяви Паздеров. Няма контакт със своята съпруга и с детето си, добави той.
Четирима с коронавирусна инфекция са настанени в УМБАЛ Бургас. Една от тях е в жена и е в много добро състояние. Лабораторните й изследвания са много добри, съобщи Миразчийски.
„Във вторник пак ще бъде изследвана и ще й бъдат взети две проби за коронавирус. Ако са отрицателни, ще я изпишем“, каза още той.
Директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Радослав Сотиров пък заяви, че полицаи са хванали 11 души в затворено помещение. Те играели на карти. Ще им бъдат наложени глоби.