Ученици участваха в играта „Ваканция здравей! Да играем безопасно!“

Бургаски ученици взеха участие в тазгодишното издание на инициативата „Ваканция здравей! Да играем безопасно!“, организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към община Бургас, ОД на МВР – Бургас, и екипът на „Адвенчър тийм“.

Събитието започна с демонстрация на Специализираните полицейски сили при ОД на МВР – Бургас, които представиха атрактивна за децата акция за залавяне на опасен престъпник и откриване на опасни пакети и наркотични вещества с полицейски кучета.

В спортните игри взеха участие деца от ОУ „Найден Геров“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Христо Ботев“ – кв. „Победа“, ОУ „Георги Бенковски“ и ОУ „Антон Страшимиров“. Всички училища получиха грамоти, купи и топки, които бяха връчени от най-новото попълнение на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните Ивелина Раянова. Всяко дете получи индивидуална награда – бандана с мотото на кампанията и пожелание от Десислава Василева – секретар на МКБППМН за щастливо, безопасно и безгрижно лято.

Гости на събитието бяха комисар Марин Димитров от ОД на МВР – Бургас, Цветелина Рандева – връзки с обществеността при ОД на МВР, и Веселина Тодорова – обединяващ инспектор за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при ОД на МВР.