Фен на английския футбол води звезди на Висшата лига в Бургас

Кирил Евтимов е разговарял за евентуален мач-спектакъл с цел популяризирането на футбола в морския град

Възможно ли е български фен на английския футбол да доведе у нас някои от големите звезди във Висшата лига? Оказва се, че да, а името на сънародника ни е Кирил Евтимов. Именно той е разговарял за евентуален мач-спектакъл с цел популяризирането на футбола не къде да е в Бургас, където отбори като Нефтохимик и Черноморец преживяват една от най-големите си кризи, съобщава biТelevision.

Кирил се е срещал с над 500 звезди на световния футбол. С около 100 от тях поддържа близки отношения.

Страстта му към футбола и приятелският му нрав го подтикват да измисля какви ли не иновативни начини, за да се докосне до любимите си играчи. Още докато е студент във Великобритания, успява да си изкара журналистическа акредитация, въпреки строгите изисквания. Присъства на всеки мач и всяка пресконференция. Резултатът – почти всички в щабовете на отбори като Челси, Арсенал и Манчестър Юнайтед го познават по малко име.

След като завършва образованието си, се прибира в България. Въпреки това продължава поне веднъж годишно да лети до Острова за някои от мачовете на любимите си отбори. Там се среща със старите си футболни познати, като задължително им носи български армаган.

Тази година обикновената страст към футбола и любимото му хоби обаче придобиват различни измерения. Превръщат се в кауза с дълбок смисъл.

По време на последното си посещение в Лондон, Кирил спонтанно решава да използва познанствата си по най-добрия начин – за популяризирането на футбола в Бургас, откъдето той е родом. На среща с легендата на Арсенал Робер Пирес, Кирил обсъжда организирането на мач-спектакъл в морския град.

Въпреки че идеята е в зародиш, Кирил не спира да мечтае и да вярва, че с много ентусиазъм и енергия е напълно възможно събитие от такъв калибър да бъде организирано и в родния му град.

А това, че с каузата се е заел просто един български фен, а не футболна легенда, за нас поне, му придава още по-голяма значимост.