Фирма на ПИБ държи като заложинци хиляди семейства в полите на Витоша

Фирма, свързана с банкстерите от Първа инвестиционна банка, в далавера с Община София погазва конституционните права на хиляди български граждани в столичния квартал „Симеоново“. Големите телевизии, включително Нова телевизия и „стожерите“ на свободната журналистика от „Господари на ефира“ пасуват, въпреки че са сигнализирани. Единствено bTV се отзовава и прави репортаж, който бе излъчен в централната им емисия на 27.11. МВР и прокуратура явно не могат да се справят с проблема. Единствената надежда на заложниците са медиите!

Четете:

„Призив за помощ и отразяване на една нелепа и абсурдна ситуация, в която сме попаднали в нашата държава. Живея в затворен комплекс Витоша Парк, намиращ се до лифт Симеоново гр.София , в комплекса са 9 блока и тук живеят хиляди семейства с малки деца.Както повечето от вас знаят , за да бъде издаден акт 16 на един обект той трябва да има осигурен път от общината, през който да минават свободно живущите.От днес ние сме заложници в собствените си апартаменти, защото достъпа ни бе прекратен заради паркинг стопанисван от въжени линии АД или лифт Симеоново.Това е пълен абсурд в двадесет и първи век ние да нямаме достъп до домовете си.В момента пред комплекса има блокада, ще бъда благодарна , ако успеете да пратите екипи, защото в тази каша са намесени много институции и съм сигурна ,че те са и държавни. Благодаря ви предварително ще ви очакваме!

ИЗВЪНРЕДНО!!! Тази вечер стотици семейства от столичния квартал Симеоново, заложници в домовете си – без достъп до пожарна, бърза помощ и полиция

Здравейте, колеги журналисти! Извинявам се за късната кореспонденция, но явно в тази държава никой не си мърда пръста, докато не дойдат медиите. Днес през деня ви информирах за супер скандал, който се разяри пред комплекса, в който аз и още около 2000 души живеем. Ние сме едни обикновени хора, закупили си апартаменти с акт 16 в затворен комплекс Витоша Парк, функциониращ близо 10 години. Намира се в полите на Витоша, в непосредствена близост до лифт Симеоново. Всеки достатъчно компетентен човек, който закупува имот знае, че щом една сграда има акт 16, това означава че тя има задължително БЕЗПЛАТЕН ОБЩИНСКИ ПЪТ, чрез който да се осъществява достъп до имота. Е да, но явно някъде някой не си е свършил работата и сега 2000 души стоим затворени в комплекса си! 

Днес непосредственият обект, граничещ с нас – „паркинг на лифт Симеоново“ , стопанисван от „Въжени линии“ АД ( оставам на вас да проверите коя голяма банка стои зад гърба им), решиха да затворят единствения ни вход, защото техният паркинг бил вече частна собственост и ние трябва да се спасяваме, тоест да се научим да летим! След наш протест, намеса на полицията и колегите от БТВ , и внесена жалба в прокуратурата , представител на „Въжени линии“ ни увери, че ще можем да преминаваме през паркинга, при определени условия, приемливи за двете страни. Парцелът на имота на лифта е подчинен имот на нашия и е длъжен да ни предоставя достъп „до вземане на решение на СОС“, тоест докато общината ни изгради улица.

 Тази вечер обаче не всичко стана както ни бе обещано и малко след като колегите ви си тръгнаха, фирма, наета от „Въжени линии“, постави камион пред единствения вход на нашия комплекс. В момента ние сме тотално без достъп и ако някой желае да си влезе в имота, трябва да преминава между камион и дупка, изкопана от същата фирма!

Това нормално ли е? Много хора не могат да си стигнат до жилищата, тук живеят възрастни хора, деца с увреждания, бременни жени, малки деца!

Ваня Кирова“