Хляб от светилища месят на Форум за духовното наследство

Участници във Форум за духовното наследство и послания на бъшгарите ще месят хляб с вода от 11 манастира, построени върху древни светилища за рождения ден на Богомилското учение

Форум за духовното наследство и послания на бъшгарите събира професори, откриватели, писатели и известни астролози. Един от ритуалите, в които те ще се включат, е месенето на хляб по зодии с вода от 11 манастира, построени върху древни светилища, съобщи водещият на предаването по Канал 0 „Последни дни“ Асен Асенов.
Той уточни, че темите, по които ще говорят българските учени, сред сред които е бившият ректор на Шуменския университет проф. Добрин Добрев и карнобатлията проф. Веселин Панайотов – ръководител на катедра „Преславска книжовна школа“, са Oрфей, траките, родът Дуло, богомилите.
„Шестото поредно събитие за българското духовно наследство с вход свободен ще се проведе в град Трявна от 12 до 14 април. Смята се, че това е рожденият ден на Богомилството, което възниква през 928 г. Тогава е било Великден“, уточнява Асенов. Той е и инициаторът на пътуванията по пътя на богомилите в Европа.
Участниците в събора ще се докоснат до естествените сакрални предмети на древните майстори на познанието, вплетени от умелото проникване в тайните на енергията от Дарин Божков, носещ титлата „Уста“.
Организаторите са подготвели богата музикална програма, беседи под звездите край лагерен огън, тракийски ритуали, разходки в боровата гора и изненади за участниците.
Проф. Христо Смолянов, проф. Диана Гергова, Христо Буковски, доц. Веселина Вачкова, академиците към Чувашкия университет Христо и Галя Маджарови, астрологът изследовател Филип Филипов, тангристът и писател Спас Мавров, психологът езотерик Георги Мелихранов, лечителят Никола Стоянчев и много други писатели, общественици и изследователи са сред лекторите, каза още Асен Асенов пред наш репортер.