Хотелиери: Новите павилиони в Слънчев бряг приличат на „еко-тоалетни”

Те са вредни за българската икономика и за българската държава, която влиза в нелоялна конкуренция със своите данъкоплатци – хотелиери, коментира Дияна Колчева

Новите павилиони в Слънчев бряг приличат повече на „еко-тоалетни”, обявиха членове на „Клуба на хотелиера” в Несебър. Те се обявиха срещу поставянето на бяло-сините бараки край морето, съобщава Нова телевизия.

„Особено от страната на плажа задължително 100% не трябва да има търговски обекти. От страната към комплекса нека си бъдат според изискванията на ЗУТ на един метър от тротоара“, заяви членът на контролния съвет на „Клуб на хотелиера” Ивайло Ляхович.

„Тези павилиони са вредни за българската икономика като цяло, за българската държава. Държавата влиза в нелоялна конкуренция, самата тя към своите данъкоплатци хотелиери, ресторантьорите, и тези, които предлагат и информират националния туристически продукт. И именно поради тази причина ние сме „За“ премахването на всички тези павилиони“, допълни хотелиерката и председател на управителния съвет на „Клуб на хотелиера” Дияна Колчева.

От този летен сезон в Слънчев бряг ще бъдат забранени щендерите по тротоарите в курортния комплекс. Въвежда се и единен стандарт за визията на преместваемите обекти.

Промените ще наложат и нови мерки, които включват засилени съвместни проверки министерството на туризма и МВР. Това стана ясно по време на визита по Южното Черноморие на министъра на туризма Николина Ангелкова, информира БГНЕС.

Ангелкова инспектира плажната алея и провери дали новите наематели на плаж „Север“ спазват поставените предписания още в края на миналия летен сезон, когато Министерството на туризма прекрати концесията на стария наемател. 0тана ясно че 8000 кв. м. от ивицата е с излишни търговски обекти, които трябваше да бъдат премахнати.