Хотелът на плажа законен, защото властта чете Конституцията като дявола Евангелието

 Той е частна собственост, а по Конституция частната собственост е неприкосновена, обясни министър Ангелкова, но пък според основния закон плажовете уж са държавни

Хотелът в Слънчев бряг, който е кацнал на метри от морето в нарушение на българските закони, според които уж пясъчната ивица е собственост на държавата, е законен. Това намекна от малкия екран министърът на туризма Николина Ангелкова.

Снимката със сградата, до която навярно морските вълни стигат при прилив, обиколи социалните мрежи. Властите не могат да направят нищо, за да го премахнат. Министърката, която се прочу като най-големият турист в държавата, след селфитата, които си направи с холивудски звезди преди церемонията по раздаването на „Оскар“-ите, се опита в ефира на bTV да обясни защо оглавяваното от нея министерството не може да направи нищо срещу тези, които са над закона.

„Държавата е реагирала, това се е случило през 2001 г. Има много безумия от приватизацията”, оправда се тя. По думите й хотелът е „саниран” от съдебно решение.

„Той е частна собственост. По Конституция частната собственост е неприкосновена”, заяви министърът.

Частна, но върху държавна, репликира я водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

Ангелкова обаче заяви, че не можело да има две собствености. След като бил частна, не можело да е държавна.

Николинке, Николинке, съвсем се обърка. Отвори същата Конституция, която цитираш и виж каква собственост са плажовете! Те са държавни.

България е страната на чудесата, но как това чудо, пардон хотел, кацнал върху държавния плаж, е върху „частен“ терен, трябва да кажат съдиите, които са взели скандалното решение в нарушение на основния закон на републиката.