Честито, бургазлии! Плащайте заради европрограмите и гласувайте за ГЕРБ!

Подобряването на инфраструктурата в кварталите с пари от ЕС се използва като претекст да се вдигнат данъците

От догодина ще плащаме по-високи данъци. Подобряването на инфраструктурата в кварталите с пари по Европрограмите, трябва да бъде използвано от кмета като предтекст да се вдигнат данъците в Община Бургас, съобщиха администраторите на Фейбсук страницата „Национален протест срещу безобразията в България“.

Междувременно главния архитект на Бургас Веселина Илиева потвърди новината пред Радио Бургас на БНР. Според нея е нормално данъците в Сарафово, Ветрен, Банево, Рудник, Черно море и Меден рудник да се вдигнат, тъй като това са квартали, в които в последните години има вложени сериозни инвестиции, в които нивото и качеството на живот е повишено. „Всичко това изисква едно друго отношение и към задълженията на гражданите за поддръжката на тези създадени подобрения. Инвестицията, която е вложена в Банево и Ветрен с водния цикъл, с изпълнените нови настилки по улиците, иска и сериозна поддръжка“, обясни Илиева.

От данъчната тежест съвсем ще изтънее портфейла на бургазлията. Съгражданите ни от кварталите ще трябва да плащат повече за недвижимите имоти, такса битови отпадъци. Ще скочи и данъка, който плащат при придобиване, плащане при възмездни сделки и при дарение на недвижими имоти. Остава общинските съветници от ГЕРБ да подкрепят кмета и бургазлии да бъдат обрулени с по-високи налози.