Честит празник, изедници и бояджии!

Днес празнуват партийците, които преди се наричаха „комунисти“, а сега се пребоядисаха в „демократи“, коментира Ради Чухлев

Поздравявам с празника „9-ти септември“ всички настоящи демократи, капиталисти и фашисти, сподели във Фейсбук бунтарят от Поморие Ради Чухлев. Вие забравихте празника си бе, другари и другарки, добавя той.

„Днес е националния празник на партийците, които преди се наричаха „комунисти“, а сега се пребоядисаха в „демократи“. И да няма нито един да развее знамето…? Язък! Всички се пребоядисаха! Лицемери недни!“, коментира помориецът.

„Тези посрещнаха Вермахта с хляб и сол, посрещнаха и Червената армия с хляб и сол“, казваше татко ми!, добавя той.

„Позор! Не за продажниците, а за народа, който ги търпи!“, подчерта той.

Георги Мицов пък изтъкна, че Девети септември една сакрална дата, която много хора искат да забравят и посипят с пепел, а други празнуват с патос и от сърце.

„А аз, като нормален човек, при това обичащ да чете история, а и да осмисля прочетеното, бих желал да направя малка вметка по отношение на „Деня на траур“ или „Деня на свободата“:

– Много са знаещите и честни наши съвременници, а и историци, които знаят истината за направеното през юни 1944 година послание от английския премиер Чърчил, чрез британския посланик във Вашингтон лорд Халифакс до президента на САЩ Рузвелт. То съдържа съдбоносното предложение – СССР да поеме отговорността за Румъния и България, а те за Гърция и Югославия“, припомня Мицов.

„И така ръководителите на 3-те велики сили – Великобритания, САЩ и СССР, съюзници във Втората Световна Война спазариха нашата държава при подяблата на Европа в зони на отговорност. Много малко българи днес знаят, а и политиците ни, особено във времето на прехода, не смеят и да споменат, че през Октомври 1943 година, американския президент Франклин Делано Рузвелт на срещата в Казабланка иска въздушни нападения над български градове като наказание за символичното ни участие на страната на Германия“, добавя той.

„И така за периода 14.12.43 год. до 17.04.1944 г са извършени 12 нападения с участието на 2000 самолета от които 1400 бомбардировача над мирното българско население и български селища, вкл. и над София. Разрушени са 12599 сгради. Пострадали са около 11 хиляди мирни българи. В сраженията героично загиват и 16 български летци. Също така малцина знаят, че в първите дни на Септември 1944 година Чърчил изпраща 2-ма свои емисари в Пловдив за среща със Стойчо Мушанов и с посланието, че ако българите не искат да бъдат окупирани от съветската армия, ще бъдат окупирани от Турция, преди руснаците да са стигнали до България“, сподели Георги Мицов във Фейсбук.

„Руското разузнаване разбира за това и донася на Сталин и на 5 Септември 1944 година той обявява война на българското правителство за да ни спаси от турска инвазия, а и да защитят геополитическият си интерес. И започват пазърлъците за влияние в България и на Балканите. И накрая окончателно през Февруари 1945 година в Ялта тримата велики Рузвелт, Чърчил и Сталин затвърдяват с подписите си разпределението на зоните на влияние. Те са двама срещу Сталин и двамата желаят България да е към СССР“, подчерта Мицов.

„Крайно време е у нас да се спре с внушението за съветска окупация, защото България е включена към съветската зона на влияние по изричната молба и настояване на САЩ и Великобритания. Крайно време е историците честно и искрено най-после да разкажат истинската история за това. Уффф май се получи дълго, ама е редно да се познава Историята. Защото мнозина се упражняват върху нея, а тя няма вина…“, добавя той.