Чичото от ДС на Васил Терзиев с връзки към РОССГАЗ, ЕВРОХОЛД и… Къщата в Барселона на Бойко Борисов.

Чичото от ДС на Васил Терзиев с връзки към РОССГАЗ, ЕВРОХОЛД и… Къщата в Барселона на Бойко Борисов.

 

След представянето на кандидатурата на Васил Терзиев, като кандидат за кмет на София от коалиция ПП-ДБ и Спаси София бе огласено миналото на негови близки – дядо, баща и чичо, като генерали и офицери от различни отдели на репресивният апарат на Държавна сигурност преди 1989г. Това предизвика остра реакция на различни кръгове в дясното пространство на българското общество, включително и на членове на издигналите го партии.

Васил Терзиев

В свои интервюта Терзиев коментира темата, но заяви, че не знае каква е била дейността на неговите роднини и не се притеснява от нея.

БОЕЦ разследвахме дейността на чичото на Васил Терзиев, който е бил офицер от Шесто главно управление на ДС и УБО!

Чичото на кандидата за кмет на София Васил Терзиев — Павел Тодоров Терзиев (роден на 25.10.1949 г. в гр. Пловдив) е бил щатен служител на Държавна Сигурност, управление VI, УБО. Със заповед № 2306/ 31.07.1973 г. е назначен за разузнавач III степен; със заповед № 44/ 07.09.1977 г. е преназначен за разузнавач II степен; със заповед № 30/ 12.05.1980 г. е преназначен за ст. разузнавач; със заповед № 54/ 12.09.1982 г. е преназначен за инспектор; със заповед № 27/ 01.04.1983 г. е преназначен за зам. н-к отделение; със заповед № 1718/ 26.05.1989 г. е преназначен за н-к на отделение в УБО. Н-к на отделение до 01.06.1992 г.

Свързани фирми с участието на Павел Терзиев:
1. В съвета на директорите на „ИЗТОЧНА ГАЗОВА КОМПАНИЯ“ ЕАД, ЕИК/ПИК 813159505 (EASTERN GAS COMPANY) — до 20.05.2023, фирмен адрес: София 5353, р-н Триадица, ул. „Луи Айер“ 14. Предмет на дейност: внос, пренос и търговия със синтетичен газ. Капитал: 2 122 642 лв. Собственик на капитала на ИЗТОЧНА ГАЗОВА КОМПАНИЯ“ ЕАД е “РОССГАЗ АСЕТ” – БЪЛГАРИЯ (ROSSGAZ ASSET). Собственикът е Тодор Петров Стефанов, който също е и собственик на “РОССГАЗ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД (ЕИК/ПИК 131461936), участва в Съвета на директорите на „ВЕДЕРНИК“ ЕАД (ЕИК/ПИК 206679131)

Павел Терзиев е в борда на директорите на РОССГАЗ, собственик е Тодор Петров Стефанов. 

Тодор Петров Стефанов е също в Съвета на директорите на “АСТЕРИОН БЪЛГАРИЯ” ЕАД (гр. София 5351 р-н Изгрев, бул. „Г. М. Димитров“ 1), чийто собственик на капитала е “ЕВРОХОЛД БЪЛГАРИЯ АД”, в която има участие Николай Василев Василев — бившият вицепремиер, министър на икономиката и на транспорта в коалиционното правителство на НДСВ и ДПС с участие на БСП, и министър на държавната администрация и административната реформа в Тройната коалиция (БСП, НДСВ и ДПС). Самата РОССГАЗ, в чиито борд на директорите е лично Павел Терзиев е първоначална собственост на ЕВРОХОЛД БЪЛГАРИЯ! Както Биволъ огласи на 08.09.2021 г. (https://bivol.bg/eurohold-starcom-budeshte.html), Атанас Тилев – Агент “Румянцев” на съветското КГБ — е имал доверен представител в “ЕВРОХОЛД” — Любомир Христов Стоев, бивш управител на фирмата на Тилев “ДАР Финанс”. Той е член на Надзорния съвет на “ЕВРОХОЛД” до 20.07.2021 г., когато са вписани промени в Търговския регистър. Преди това Биволъ огласи (https://bivol.bg/vassilev-tilev-evrohold.html) скритата собственост на Агент “Румянцев” в “ЕВРОХОЛД”, управлявана от фонда “ЕКСПАТ” на Николай Василев и филиала на руската банка ВТБ у нас, представляван от Милен Велчев. В периода 26.01.2009 г. — 19.10.2010 г. “РОССГАЗ АСЕТ” – БЪЛГАРИЯ е с промяна в собствеността на капитала — “ЕВРОХОЛД БЪЛГАРИЯ” и “СТАРКОМ КОНСУЛТ”.

БОЕЦ припомняме, че „ЕВРОХОЛД“ заведе дело срещу сайта Биволъ с иск за един милион лева! Това дело от бухалков тип с цел да се заглуши медията, защото исканите обезщетения ще блокират и спрат работата на една малка медия, която разчита основно на дарения.

Павел Терзиев е в борда на директорите и участва заедно с Тодор Петров Стефанов в няколко компании свързани с ЕВРОХОЛД и през него е свързан и с фирма ВЕДЕРНИК. Преди дни сайта BIRD.BG огласи данни за съмнителни и направо криминални схеми за теглене на кредити от държавната банка ББР! (Банка за безобразия и разхищения: Перачи на пари, търговци на смърт и руснак под санкции са сред клиентите на държавната ББР – BIRD) Пример за това е фирмата “Ведерник”, която иска от ББР кредит от 5 милиона лв., за да придобие хотел в Белоградчик.

При внимателно оглеждане на фирмената история на лицата от “Ведерник” се вижда, че до средата на март т.г. управител е било лицето Тодор Петров Стефанов (партньор на Павел Терзиев) , той и в момента е управител на фирмата “Россгаз Инженеринг“, в която собственик е американската фирма Hutton Marketing LLC. За номинален собственик на Hutton се е обявил французинът с ирландско гражданство Жан-Кристоф Ги Жак Нивар. Той е класически сламен човек и между многобройните свързани фирми, в които има участие, се виждат такива свързани с ПИБ /съпругата на Цеко Минев/ и на Румен Гайтански – Вълка /Къпалнята Мария Луиза/.

Дори само това би трябвало да запали червен семафор в “Банкова сигурност” на ББР, но има и още. Преди Жан-Кристоф Hutton Marketing е имала друг номинален собственик – Белинда Ланион. През 2015 г. тя е осъдена заедно с партньора си Майкъл Дойл за пране на пари и влиза в затвора. Ланион е също така и бивш номинален собственик на Gordon Holdings, една от офшорките зад фирмите, които са финансирали прочутия бутик в Барселона, управляван от Борислава Йовчева. Да, става дума за най-шумното разследване в държавата – Барселонагейт, по което протича и премиерът Бойко БорисовИ тук вече БОЕЦ сме директно заинтересова страна защото именно по нашият сигнал до испанската антикорупционна прокуратура и българската прокуратура бе образувано раследване и поискан имунитета на Бойко Борисов. 

Чичото на Васил Терзиев, Павел Терзиев – офицер от Шесто управление на ДС и УБО се оказва и то към настоящия момент директно свързан  компании с капитали на рукатата ВТБ, агент „Румянцев“ от КГБ в ЕВРОХОЛД и веригата офшорки водещи до бутика и жената с Къщата в Барселона на Бойко Борисов. 

Днес по инициатива на Васил Терзиев след зададени от БОЕЦ публични въпроси бе провведена среша между него и Георги Георгиев – председател на БОЕЦ.

Оценявам човешките и бизнес качества на г-н Терзиев.
Знам, че в тъмната гора растат и благородни дървета, които не го осъзнават, но привличат живота, с който се хранят чудовищата в мрака й. Накрая тъмната гора изяждат и благородното дърво. Така работи моделът и системата на мафията и ДС.
Няма да коментирам подробности от разговора. Г-н Терзиев пое ангажимент да отговори публично на зададените въпроси.
Призовах Васил Терзиев да оттегли кандидатурата си. Доброто, което се случи с неговото издигане за кмет на столицата е, че се върна темата за раните, които не са излекувани и разговорите, които не са изговорени в нашето общество. А е крайно време това да се случи, както и да бъде приет закон за лустрация.
Ако го направи и продължи с обществената си дейност, това ще е силен знак и възможност да продължим борбата, за да върнем вярата на българските граждани и да се преборим със злото, превзело държавата ни. Това е каузата на БОЕЦ.
01.07.2023г.
Георги Георгиев –
Председател на
Сдружение БОЕЦ

 

В материала са използвани цитати и данни от Биволъ и BIRD.BG

Очаквайте следващите разкрития и действия на БОЕЦ!

Очаквайте продължение още в понеделник.

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!