ЧУХЛЕВ: ПАРТИЙЦИТЕ СА ПАРАЗИТИ, СМЕНЕТЕ ЧИПА!

Днес България е съдена безброй пъти в Страсбург и нито един виновник не е наказан, а през турското робство мястото на местния дерибей е изстивало, коментира той

Партийците са паразити, а капиталистическата система е обречена, защото противоречи на духовната същност на човека. Това сподели във Фейсбук бунтарят от Поморие Ради Чухлев.

„Единственото решение е прозрачното управление! Няма нужда от никакви идеологии! Самото прозрачното управление е отражение на ценностите на народа – колкото повече растат моралните и материални ценности на народа, толкова по-прогресивно става и ръководството му, защото няма нищо „скрито-покрито“! Следователно изборите трябва да са явни, за да може всеки да носи отговорност! Това, за съжаление, в партийното общество е невъзможно! Партийците са паразити“, добавя помориецът.
Според него водачеството не е само българска черта. „В Германия, даже в края на Втората световна, заблудения народ е вярвал безрезервно в своя вожд, Хитлер. Всички неуспехи и престъпления в концлагерите са били адресирани до всеки друг, но НЕ и до Хитлер. „Хитлер не бил знаел!“ Това е било оправданието, с което народа поддържал идеалистичната вяра в своя вожд! Защо ви го напомням това? За да си спомните, какво упование хранихте в един доказан мафиот – Бойко Борисов. Днес същото упование храните към следващия народен враг – Румен Радев. Дали и него ще оправдаете, че и той не знае за престъпленията на властта“, пита бунтарят.

„Докато ценностите на живота се измерват с пари, съзидателният дух у човека ще бъде в немилост. В обществото ще се котират престъпника и далавераджията.. И никоя политическа власт не може да промени тази действителност. Тъкмо обратното, именно тя ще е разпространителят на тази „епидемия”. Защото именно тези са хората стремящи се към властта: комбинативни, лукави, с малко талант, но с огромно его – не творци, а консуматори. Затова не очаквайте от властта някакъв морал или идейност. Тя не е двигателят на прогреса, а катализаторът на борбата против уродливата й същност, по пътя към духовното израстване на човека“, коментира Чухлев.

Според него прогресът на капиталистическото общество се дължи на безпределната алчност на капиталиста. „Такава социална система е обречена, защото противоречи на духовната същност на човека. И не само на човека! Такава диалектика на безграничното потребление обрича планетата ни! Защото ценностите на такъв хищнически живот разхищават ресурсите й! Човекът не се стреми да БЪДЕ, а се стреми да ИМА! И колкото повече има, толкова повече е недоволен! Иначе КАК бихме си обяснили безпределната алчност да трупа! КЪДЕ ЩЕ ГО НОСИ? Катафалката няма ремарке! СМЕНЕТЕ ЧИПА!“, призова патриотът.

„През турското робство, ако човек е отивал да се жалва в Истанбул, кадията /съдията/ е разсъждавал така: „Щом като този чиляк е оставил стоката си и челядта си, и е тръгнал да се жалва пред Високата порта, значи има защо!“ И топлото местенце на местния дерибей „изстивало“! Днес България е съдена безброй пъти в Страсбург и нито един виновник не е НАКАЗАН! ФАКТ! Изводът го оставям на вас, дебили, които избирате тази власт!“, добавя Ради Чухлев.