„Шайката“ потъпка Конституцията

Мълчанието на всички, обрича народа на мълчаливо забвение и превръщането на България в територия без народ, коментира Атанас Калев

Цялото Народно Събрание погази Конституцията през седмицата, суспендира я и отново всички мълчат, сподели във Фейсбук създателят на групата „Национален протест срещу безобразията в България“ Атанас Калев.

Да подложиш оставка на депутат на гласуване е акт, с който не само доказваш с глупостта си, че не ставаш за народен представител, но и това, че заради властта, далаверата, корупцията си готов на всичко дори да измислиш нови процедурни хватки в парламента, за да запазиш твоя човек, добавя бунтарят.

„Актът на гласуване от страна на всички за пореден път доказа, че депутатите в Парламента не само не познават Конституцията, но дори не си правят труда да попитат, законно или не е акта за гласуване оставката на депутат. В държавата със суспендирана Конституция суверена е онази сила, която може да вземе нещата в свои ръце и да предизвика свикване на Велико народно събрание, което да започне промяна на модела и устройството на държавата.

Всички вече са наясно, че нямаме нужда от 240 партийни депутата“, коментира Калев.

„Нямаме нужда и от хилядите общински съветници. Нямаме нужда и от раздутата партийна администрация по общини и области“, добавя той.

„Имаме нужда от промяна на модела на разделение на властите, имаме нужда от работещи надпартийни институции и както се казва имаме нужда от порив, подем нов подход и нови лица в политиката, лица които преди всичко да дават на българската нация онова от което се нуждаят, а не празни приказки, обещания, асфалт и лъжи според деня и обстоятелствата“, споделя Калев в социалната мрежа.

„Хората искат промяна! Хората искат справедливост! Хората искат наказани политици на Прехода, които ограбиха България. Досега нито една партия, нито един политик в България не е поел инициативата за наказания срещу виновните за така наречената приватизация и всички удобно ще мълчат, докато изтече давностният срок след една година и тогава ще се сетят, че срока е минал да се търси сметка за престъпленията, но удобно ще се вадят скелети от гардероба“, коментира бунтарят.

„Ще се вадят скелетите на компромата, на скандала, за да се дискредитират едни и овластяват други докато мълчанието не се превърне в болезнен вик на още няколко поколения, които всеки ден мълчат в полза на някоя партия…. И ако си мислите, че мълчанието вече не беше употребено, се сещайте за последните 25 години и скелетите на компроматите с доносниците на ДС и кадрите им. Защото в България всички замълчаха преди четвърт век, когато трябваше да се извърши лустрация и всички свързани по веригата на доносничеството да се отстранят от държавни постове и да им се забрани поне за следващият четвърт век да заемат публични държавни постове“, припомня Калев.

„Тогава мълчахме, сега пак мълчим, докато ДС доносниците, Буда, Иван, Росен и т.н се упражняват да потъпкват Конституцията всеки ден, докато ни обясняват, че живеем в правова държава в която изконният закон е именно тя – потъпканата Конституция… Мълчанието на всички, обрича народа на мълчаливо забвение и превръщането на България в територия без народ…“, добавя създателят на „Национален протест срещу безобразията в България“.