„Шейховете“ сразиха Локомотив с 4:1 и върнаха надеждата за спасение

За да не изпаднат от групата на майсторите, бургаските футболисти ще трябва да бият аутсайдера Монтана и Славия
Отборът на Нефтохимик изигра един от най-силните си мачове през тази година и закономерно се наложи над Локомотив (Горна Оряховица) с 4:1. Победата върна надеждата за спасение от изпадане от групата на майсторите. За да останат в Първа лига обаче, бургаските футболисти ще трябва да бият аутсайдера Монтана и накрая да елиминират Славия. Ако се справят с Монтана, но се провалят срещу столичния клуб, ще играят бараж срещу отбора, завършил на трето място в група „Б“.
От 13 март възпитаниците на Христо Янев не бяха радвали феновете си на „Лазур“. През всичките 90 минути днес бургазлии бяха по-активни и съвсем заслужено се поздравиха с победата.
Още в началото на мача Нефтохимик можеше да поведе, но в 1-та минута удар на Иван Вълчанов премина близо до вратата. Малко след това Йордан Йорданов от домакините бе близо до гол, но ударът му с глава премина встрани. Все пак логичното се случи и Вълчанов в 36-та минута откри резултата след прекрасен удар от дъгата, съобщава официалното издание на бургаския тим – neftochimic.com.
Второто полувреме започна много добре за Нефтохимик. Галин Иванов се оказа най-съобразителен след една добра контраатака и покачи резултата на 2:0. И когато домакините предвкусваха победата, гостите стигнаха до попадение. Атанас Фиданин бе точен от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Георги Хашев. Въпреки този гол, Нефтохимик не се смути и продължи да търси попадение. То падна в 71-та минута, когато след мощен удар извън наказателното поле Владислав Романов покачи резултата на 3:1. До края на срещата остана време отново Романов да се разпише, с което оформи крайното 4:1.
В последния кръг на груповата фаза Нефтохимик гостува на Берое, като срещата ще се изиграе идния четвъртък.