Шести пореден ден с наднормено замърсяване на въздуха в Бургас

Не очаквам кмет, чиновници, РИОСВ или пък областен и МОСВ или прокуратура да се стреснат при това заглавие, но …

Обръщам внимание на изредените лапачи на заплати плащани от нас, че НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАКОНОВИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, А ОТ МОРАЛНА ГЛЕДНА ТОЧКА СЕ ПОДИГРАВАТ С ГЛАСУВАНОТО ИМ ОТ РАЯТА ДОВЕРИЕ …

И това не е от вчера и не е месец или година, а почти 13 години управление на ГЕРБ в Община Бургас, като успоредно с това в МОСВ имахме двама представители на най-високо място в йерархията му, които не сториха нищо за намаляване на този вид геноцид.

Повтарям отново ШЕСТ ПОРЕДНИ ДНИ С НАДНОРМЕНО ЗАМЪРСЯВАНЕ С ФПЧ В БУРГАС ????

И тук зимата няма нищо общо, нито старите коли и печките с твърдо гориво. Процентно техният дял е в пъти по-малък от онова което се изпуска от комините на известните големи промишлени замърсители.

За да се допуска това вероятно има куп причини – политика,натиск, заповеди, русоробство, а защо не и корупция …

Обаче, ако си представим, че тези два основни промишлени замърсители работеха на територията на София то там замърсяването щеше да е топ ниво в света. А тук морето, бриза, откритото пространство ни спасяват, но доколко ?!

От събота 15 февруари до тази сутрин на 20 февруари имаме наднормено замърсяване с ФПЧ до над 3 пъти и то без пауза …

Данни от 15.02.2020 и 16.02.2020

Данни от 17.02.2020

Данни от 18.02.2020

Данни от 19.02.2020

Данни от 20.02.2020 г.

Дори ако се вгледате внимателно ще видите, че реално от 15.00 часа на петък 14 февруари започва този непрекъснат процес на наднормено замърсяване …

Какво прави кметът Димитър Николов, неговата заместничка в този ресор Весна Балтова, на която отдавна е ясно, че в този ресор не се прави нищо, за да се намали редовното замърсяване на въздуха.

Новият зам.-кмет Балтова е изслужила поне две години в Община Бургас и едва ли не е знаела за случващото се …

Замърсяването днес е реалност, също както замърсяването преди „промените“ на Димитър Николов …

А какво прави шефката на РИОСВ Тонка Атанасова – НИЩО реално защото от години замърсяването продължава и дори от есен-зима на 2019-2020 е по-интензивно отпреди ?!

Не забравяйте да попитате какво правят и избраните от вас общински съветници, които се бореха с редовното наднормено замърсяване ?!

Това е от мен … Обикновен бургаски гражданин, който иска да ви покаже какво се случва с въздуха над Бургас, със зачитането на правата ви и какво ще се случи с вашето здраве и живот …

Свободен автор – Философът