Шести с коронавирус в Бургас, дронът засече роми в повишена температура

Кметът на Бургас съобщи, че вече шестима са с коронавирус в града. Димитър Николов разкри, че термокамерата на дрона е засякла четирима роми с повишена температура

Доказаните заразени с коронавирус в Бургас са 6, четирима от тях са медицински лица. В болница са трима. Това съобщи кметът Димитър Николов.
Доказаният последен – 6-ти случай от снощи е контактно лице от медицинския персонал на болница “Бургасмед”, от хората, които са поставени под карантина в отделението, сподели той във Фейсбук.
„Новоустановеното лице няма никакви оплаквания към момента, просто е с положителна проба за коронавирус и в момента е под карантина в дома си. Броят на хората под задължителна карантина в Бургаска област е над 820. Общият брой на карантинираните лица в лечебните заведения е 161, от които 104 са медицински лица“, уточни кметът на Бургас.
„Днес ще бъде получена доставка от София на лекарството, което се осигурява от Националния оперативен щаб. Очакваме да бъдем заредени допълнително със защитни средства“, добави той.
„В едно от гетата термокамерата е засякла четири души с повишена температура като локацията на двама от тях съвпада с адресите, дадени при нас за задължителна карантина. Сега се уточняват имената им. Те са от ромски произход“, каза пък на брифинга на областният кризисен щаб Николов.
Екипът на РЗИ ще прецени дали да направи тест на място, а ОД на МВР ще направи проверка дали се спазва карантината, допълни той.
Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров пък съобщи, че четири проби се изследват в момента, а до края на деня очаква резултатите на още 14 на контактни и на още 23 на съмнителни лица.