Щастлива развръзка: Ива заминава за лечение в Кипър

За операцията, от която се нуждае младата дама, са събрани нужните 65 хиляди евро и парите вече са приведени на Американския институт за гръбначна хирургия

28-годишната Ивелина Димитрова, която е парализирана след катастрофа край бургаския ж.к. „Меден рудник“, заминава в неделя за операция в Кипър. Лекари от AIMIS (Американски институт за гръбначна хирургия) дават надежда, че ще се възстанови. Парите за лечението й вече са приведени на кипърската клиника. Билетите също са чекирани и потвърдени, разкриха приятели на младата дама.

Ива е парализирана заради тежък пътен инцидент в Бургас (на 200 метра преди детелината за „Меден рудник“). Тя има в България няколко несполучливи операции на гръбначния стълб. Лекарите у нас твърдят, че няма какво повече да направят за нея. Получава и отказ за лечение в чужбина от Министерството на здравеопазването, както и от Националната осигурителна здравна каса.

Парите за рехабилитацията на Ива продължават да се събират, но точна сума за всеки един месец и вида рехабилитации ще знаем чак след като я изпишат, обявиха администраторите на „Подай ръка на Ивелина“. Кампанията за Ива не спира, продължаваме заедно напред, добавят те.

Ивелина Димитрова благодари от сърце на всички, които помогнаха мечтата й да се реализира. След операцията и следващата рехабилитация тя се надява отново да може да ходи.

Преди катастрофата Ива е била енергична и луда глава. Животът й е динамичен, както на повечето тийнейджъри. Обичала е да се забавлява с приятелите си, да танцува, да пише… Обичала е много да рисува, защото това й е доставяло удоволствие и успокоение. Мечтата й е била, след като завърши, да замине за Париж и да учи за моден дизайнер. Сега Ива мечтае да проходи отново.

Другата й страст е била да се занимава с танци, обичала е да танцува, с няколко приятелки имали идеята да си открият малка зала и всяка от всяка да се учи на нещо ново… „Макар и прикована за количката, все още обичам танците, когато слушам някоя песен, която ми навява спомени, затварям очи и пред мен се появявам аз…виждам се как танцувам, не тялото ми, а душата ми танцува. Като безброй пеперуди всяка една част от тялото ми се движи, с думи е трудно да го опиша“, разказва Ивелина.