Ще има ли министерски оставки заради ОградаГейт?

Валентин Радев и Валери Симеонов може да се разделят с постовете си, за да не падне „Борисов III”

БСП поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов и на вътрешния министър Валентин Радев заради предложението границата да бъде обявена за обект на националната сигурност.

„Искаме незабавно оставките им Какво налага сега оградата по границата с Турция да бъде обявена за обект на националната сигурност?… Опит ли е това да се скрие информация”, попита червеният лидер Корнелия Нинова в декларация от името на Парламентарната група.

Тя съобщи, че преди два дни Елена Йончева е била спряна и й забранен достъп до свободна територия на българската държава от „Гранична полиция”, а вчера нейното посещение там било едва ли не заплаха, че тя ще издаде тайни на националната сигурност и ще носи наказателна отговорност за това.

Вчера социологът Първан Симеонов каза, че заради скандалите с роднинските назначения ГЕРБ е изправен пред риск от загуба на подкрепа. Затова важна роля играе и опита да бъде наложена цензура на медиите. Шуробаджанащината не може да свали „Борисов III”, но разследването за това кой колко е откраднал от Великата телена ограда може съвсем да олекоти електоралната тежест на управляващите партии. ГЕРБ вече се раздели с Антон Тодоров заради заплахите му към ТВ водещия Виктор Николаев. Заради ОградаГейт вождът от Банкя може да бъде принуден да се раздели с някои от министрите си. Ако не го направи, България може да приеме европредседателството със служебно правителство.

Вижте декларацията от ПГ на „БСП за България“ за ОградаГейт!