Ще помогне ли отново Община Бургас на Бащицата Доган ?

Дашна е Община Бургас …

Дашен е кметът Димитър Николов … Добро сърце има той и то към Бащицата Доган … И не е само той … Областният ни управител е също дашен …

Ако не помните да Ви припомним …

Биволъ

„Ето един пример за умнокрасиво разтваряне на бузи пред Падишаха. А ренегатите като Вълчо Чолаков изобщо не са единици. Продадоха се на мафията с парцалите за постове и привилегии. Кметът на Бургас Димитър Николов пък хариза на Доган общинския път до сарая. Сега достъп няма. Освен за пожарната. И за Бърза помощ. Дай Боже по-често да ходи“

РБ ПОМАГА НА ДОГАН ДА ЗАГРАБИ И ПРИСТАНИЩЕТО ДО САРАЯ

Областен управител действа като адвокат на фирма от обръчите на #КОЙ

Това става ясно от последното развитие на сагата около “Догансарай”, след като Биволъ изиска по ЗДОИ документи за имотите, достъпът до които е възпрепятстван и се охранява от “службите”.

pismo-cholakov-sarai-1

 

На 23.08.2016 областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, който е от СДС и квотата на Реформаторския блок е одобрил с писмо 60-00-119 искане за …. заличаване на имота с пристанището, който в момента е изключителна държавна собственост. 

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков

Искането е във връзка с проект за изменение на кадастралната карта подаден от собствениците на съседни имоти, за да се присъедини част от пристанището към имота на Сарая, а останалата част да се отпише от кадастралната карта като съоръжение.

Сагата "Догансарай" продължава   РБ помага на Доган да заграби и пристанището до Сарая

Сагата „Догансарай“ продължава РБ помага на Доган да заграби и пристанището до Сарая

Сагата "Догансарай" продължава   РБ помага на Доган да заграби и пристанището до Сарая

Сагата „Догансарай“ продължава РБ помага на Доган да заграби и пристанището до Сарая

Сагата "Догансарай" продължава   РБ помага на Доган да заграби и пристанището до Сарая

Сагата „Догансарай“ продължава РБ помага на Доган да заграби и пристанището до Сарая

Сагата "Догансарай" продължава   РБ помага на Доган да заграби и пристанището до Сарая

Сагата „Догансарай“ продължава РБ помага на Доган да заграби и пристанището до Сарая

Сагата "Догансарай" продължава   РБ помага на Доган да заграби и пристанището до Сарая

Сагата „Догансарай“ продължава РБ помага на Доган да заграби и пристанището до Сарая

Сагата "Догансарай" продължава   РБ помага на Доган да заграби и пристанището до Сарая

Сагата „Догансарай“ продължава РБ помага на Доган да заграби и пристанището до Сарая

В края на писмото, с което одобрява промените, Вълчо Чолаков е посъветвал ищците да подадат искане за отписване на имота от актовите книги като изключителна държавна собственост. Те са спазили указанията на Чолаков и искането е внесено в областната администрация на 31.08.2016.

pismo-cholakov-sarai-2

Биволъ се свърза с Чолаков, който обеща, че ще провери внимателно цялата документация преди да се произнесе за отписването на държавното пристанище и прехвърлянето му във владение на “Хермес солар” – фирмата от обръчите на Доган, която построи Сарая с невърнат фалшив кредит от КТБ за 20 милиона лева, рефинансиран от ПИБ.

Открит е въпросът защо след като е актувал имота като изключителна държавна собственост на 12.07.2016 г. областният е решил, че той не е нужен на държавата и може да се хариже на Доган месец по-късно. Защо държавният служител Вълчо Чолаков не работи и не защитава публичния обществен и на държавата интерес, а олигархичната полза. 

Този случай е поредното скандално прехвърляне на държавен имот от областен управител на Реформаторския блок, след като областния на София продаде имота на царските конюшни за смешна цена на бивш управител на КТБ.

Чолаков е представител на СДС, чийто лидер Божидар Лукарски е подставен министър на Делян Пеевски, според банкера в изгнание Цветан Василев.

Сега там Доган е паркирал яхтата си “Хермес” с рег. № Вн 7264 докато си почива в чисто новия Сарай, проектиран от Калин Тихолов и стърчащ незаконно с няколко метра над разрешената кота за строителство.  Сарай, който по всички документи и проектни книжа се води “Водна спортна база”. По темата вижте и разследванията на Биволъ туктук и тук.

Проблем е обаче, че поради свободния статут на кея там могат да дойдат и навлеци, които да претендират, че имотът е държавен, със свободен достъп и така да нарушат рахата на богоизбраните.

С благословията на Областния реформатор този пропуск ще бъде своевременно и дисциплинирано отстранен и имотът ще стане напълно недостъпен за външни лица. За това особено се грижи и кметът на Бургас Димитър Николов, който освен, че разреши незаконния строеж, вече година след построяването на Сарая държи затворен общинския път с бариера, под претекст, че имало строителни работи и достъпът на публиката трябва да е ограничен, за да не се случат производствени инциденти. Това положение може да продължава безкрайно във времето, докато обектът не получи акт 16″.

https://bivol.bg/dogansarai-5.html?fbclid=IwAR0Q_Rc9cpjNKRQ5Bo_qAmikhYAsqv_usmg1r47Swv4sD7kVuw7GTs2zvIE

„Луксозният дворец, който фирма от обръчите на Ахмед Доган построи с лоши кредити от КТБ в парка “Росенец” е пред откриване. Общественият път до него е преграден с бариера и се охранява, а държавните имоти на брега са с отрязан единствен достъп по суша – показа проверка на Биволъ. Според документите, с които медията ни разполага, Община Бургас е харизала на собственика на сарая общинска улица и така е блокирала достъпа до държавнo пристанище и държавен плаж.

Мащабът на вложението и изключителният лукс се оценяват от снимки направени от въздуха и от морето, тъй като по суша няма как да се види цялата постройка. Пътят към нея е преграден от години с бариера с претекст, че има строителен обект. Нейното поставяне е принос на

бургаския кмет Димитър Николов, който дава “зелена улица” за сарайското начинание

още с изготвянето на подробния устройствен план ПУП докато имотът е владение на Златев. Два от терените на Стрейтлайн – УПИ-V и УПИ-VII са така наречената „водна спортна база“. Без никакви обструкции, на база приетият вече ОУП на Бургас, лично Димитър Николов внася искането за ПУП в Общинския съвет, в който, както е известно, доминира групата на ГЕРБ (28 от общо 51 души).

Печално известният с ликвидирането на несебърските дюни шеф на РИОСВ Бойчо Георгиев решава, че ПУП-а няма нужда от екологична оценка. Пътна полиция също не възразява за промяната на организацията на движението, вероятно свързана с изграждането на паркинг пред бъдещия сарай.

Проектант е небезизвестният в разследванията на Биволъ арх. Калин Тихолов, познат като един от основните виновници за бетонирането на Черноморието и активен участник в “Дюнигейт” и ОУП на Парк Странджа. Тихолов бе и първият Министър на инвестиционното проектиране в правителството на Орешарски, сменен след публикацията в Биволъ от препоръчания от него френски социално-слаб Иван Данов. Архитектът – активист на ДПС е един от авторите и на общия устройствен план на Бургас, където обектът е вписан като „спортна водна база“.

След започването на строежа, кмета на Бургас е с широко затворени очи за нарушенията, които се наблюдават там. Биволъ неколкократно алармираше, че на “Чукалята” се извършва строителство, което противоречи на закона. От проекта на Тихолов с който разполагаме се вижда, че височината не е 7,5 м, каквито са изискванията според ОУП-а, а надвишава 20 метра. Огромната кула, издигаща се над сараите се тълкува абсолютно произволно, като “архитектурен елемент” от служителите на Димитър Николов. Встрани от сарая е оформена огромна бетонна площадка, на която има изградени огромни халета, приличащи на хангари. Такъв обект обаче също липсва в строителното разрешение.

Защо зам.председателят на ГЕРБ и фаворит на Борисов бургаски кмет безотказно поддържа и обезпечава по всякакъв начин неофеодалния олигархичен произвол финансиран с банкови необезпечени кредити? Николов проявява през годините перманентна амнезия за този обект и ПУП, който лично е внесъл за одобрение в Общинския съвет. На каква цена бургаският кмет узаконява и защитава действията на депесарската фирма, зад която се спряга и прякото участие на Делян Пеевски предстои да стане ясно.

Вероятно за тези си, а и други заслуги, Димитър Николов наскоро получи от “библиотекарския институт” заедно с Ахмед Доган отличието на Държавна сигурност, цинично кръстено на името на Стефан Стамболов. Почетния знак му беше връчен лично от неговия адаш Димитър Иванов – Гестапото. Така Николов се нареди в почетната гвардия на имащите заслуги пред бившата мракобесна ДС, в която блестят с присъствието си премиера Бойко Борисов, бившия президент Георги Първанов – Гоце, кметът на София Йорданка Фандъкова и кандидатката ни за ООН Ирина Бокова“.

https://bivol.bg/dogansarai-4.html

На 28 април в разгара на пандемията от коронавирус на скандална сесия на общинския съвет в Бургас бе взето решение за промяна на Подробен устройствен план (ПУП) в част от парк „Росенец”, с което се преконфигурира уличната мрежа. Създават се нови трасета, а според съветници улица, която води към т.нар. летен сарай на Ахмед Доган, престава да бъде общинска и дашната община и кметът й направо я подаряват на Бащицата Доган въпреки, че достъпът на гражданите до морето ще бъде ограничен. ?!

След вчерашният пожар няма да се учудим, ако ГЕРБ, Община Бургас и лично кметът Николов започнат да помагат на Бащицата Доган – това „национално богатство“ да преодолее последиците от пожара …

Те са дашни, ама само за няКОЙ …

Свободен автор – Философът

колаж : Авантаж