Ще представят последната книга на Антон Дончев в Бургас

„Вълчан войвода и златото на Лизимах“ е последната книга на Антон Дончев, вечна му памет. Тя ще бъде представена в Бургас в петък, 19 април 2024 г., от съпругата на писателя – актрисата Райна Василева. Началото е в 18 часа, а мястото – Домът на писателя на ул. „Вола“. Водещ ще е Елка Василева.

Вълчан войвода и златото на Лизимах” е последното литературно произведение на писателя Антон Дончев. Той започва книгата си в края на 2019 г. след посещение на село Раювци, мястото, където на върха на планината е поставен единственият паметник на войводата. Уникално, енергийно място, където творци извайват с умение, дух и сърце в огромни варовикови блокове образите на предците ни. И там, между царе, духовни водачи, войводи и герои, спокойно и мъдро стои и поп Мартин. Поп Мартин, който ще разкаже историята за Вълчан войвода…

Вълчан войвода е легенда и авторът поднася своята литературна легенда за човека от Възраждането – Вълчан войвода, който, без да остави писмени доказателства, е бил фактор в този период на духовно събуждане на българите.