Ще разклати ли чумата стола на Порожанов?

Другарят Вигенин призова земеделския министър или вожда на ГЕРБерастите да поемат отговорността и да решат кой да си подаде оставката, но те се ослушват

Има ли чума в Странджа или тя върлува в парламента? Този въпрос остана на заден план след истерията покрай ареста на Митьо Очите и връзките му с политиците, но ако Бенчо Бенчев и бившите му другари успеят да се изплъзнат от капана, който управляващите им заложиха, може да стане страшно за Порожанов. Общинският съветник от Бургас вече е с обвинение, че е укрил несебърския бос и гаранция 50 000 лева, но в съда адвокатите му ще направят на пух и прах представителите на Цацаратурата и после старейшината ще може да последва Трактора, който осъди България. Вероятно той ще вземе почти толкова, колкото Алекс Петров от джоба на данъкоплатците, след като съдът в Страсбург се произнесе за поредната ГЕРБерастка измишльотина. Доста по-рано може падне от стола Порожанов.

Другарчето му Кристиан Вигенин днес заговори за оставки. Червеният депутат настоява или земеделския министър, или премиера Бойко Борисов да поеме отговорност за безобразията в Странджа.

„Искахме оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов още през юли, когато стана ясно, че БАБХ и съответно неговото министерство не са в състояние по адекватен начин да се справят със ситуацията в с. Болярово. Последната им стъпка, която буквално е подигравка с хората там, е с обществена поръчка за тестове за чума по дребните преживни животни, която препотвърди нуждата от тези оставки на министъра, който носи политическа отговорност“, заяви червеният депутат в „Тази сутрин“ по бТВ.

Ако не е той, редно е министър-председателят Бойко Борисов да поеме такава отговорност, защото той назначава директора на БАБХ, добави той.

Топката е в полето на ГЕРБерите. Ясно е, че „Бенчев“ГЕЙТ не може да ги спаси. Хората са гневни. Нужни са промени и вероятно ще се наложи поне един „бушон“ да гръмне. Вероятно Порожанов ще бъде жертван, ако скандалът със старейшината от бургаския Общински съвет скоро затихне.