Юбилей на Спортно училище „Юрий Гагарин”

Спортното училище „Юрий Гагарин” отбеляза в края на миналата седмица своя патронен празник и 51 години от основаването си. Стилното тържествено честване се проведе в зала „Бойчо Брънзов” в присъствието на гости, ученици, преподаватели, треньори, родители, приятели.

Сред официалните гости бяха Михаил Ненов – зам.-кмет „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки дейности”, Манол Тодоров – зам.- кмет „Спорт и туризъм”, Атанас Атанасов – експерт към Министерството на младежта и спорта, Цветан Филипов – ръководител на „Спортни имоти”, общинските съветници Красимир Калудов, Милен Георгиев, Иван Ненков и легендарните борци – европейски и световни шампиони и медалисти – Янчо Павлов и Дончо Жеков.

„Днес е световният ден на авиацията, наш патронен празник. Точно като Юрий Гагарин ние трябва да покоряваме нови върхове, да поставяме нови рекорди, да пишем история и да бъдем пример за бъдещите поколения. Честит празник!”, заяви директорът на Спортното Янчо Стойчев.

„През последните години СУ „Юрий Гагарин” е едно от най-бързо развиващите се училища на територията на община Бургас. Не само в прекия фокус на спортните успехи, а и в областта на STEM образованието, предприемачеството, всички комплексни умения, които в съчетание със спортния хъс със сигурност ще ви направят успешни граждани на Бургас и на света+, заяви зам.-кметът Михаил Ненов.

Празникът продължи с представянето на множество спортове в ретроспекция. С гордост бяха припомнени имената на състезатели и треньори, прославили училището, града и страната, начело с олимпийската шампионка от Токио Стефани Кирякова.

За празничното настроение се погрижиха с музикалните си изпълнения ученичките от НУМСИ „Панчо Владигеров” Сияна Узунова и Снежина Евтимова. Атрактивни съчетания представиха акробатки, гимнастички и други ученици от СУ „Юрий Гагарин”.