Юлиан Ангелов от ВМРО разгроми Марешки в „Референдум“

Вторият в листата на партията на г-н Марешки – г-н Орхан Исмаилов, иска да сложи турски министър-председател на България. Има запис на изказване на Исмаилов пред турска медия, в който той казва точно това. Защитавате не български, а турски интереси. Вие нямате ли срам да се кръщавате българските родолюбци?

С тези думи организационният секретар на ВМРО и кандидат за евродепутат от листата на партията Юлиан Ангелов се обърна към Веселин Марешки по време на предизборен дебат в „Референдум“ по БНТ.

Скандалът нарасна, след като Марешки използва грозни епитети, целящи да обидят негови политически опоненти. С това бизнесменът доказа за пореден път, че у него има някаква нездрава фиксация към ВМРО и личността на водача на листата ѝ Ангел Джамбазки.

Засрамете се. Орхан Исмаилов – това е човекът на Ердоган в партията на Марешки, напомни отново кандидатът на ВМРО и допълни, че когато Марешки влиза в студиото трябва да има поставен детектор на лъжата.

Няма как да Ви търпим като лъжете, г-н Марешки, каза Юлиан Ангелов като отговор на обвинението на аптекарския бос, че бил прекъсван. А и все пак тук сме се събрали на дебат, а не да слушаме Вашия монолог, напомни Ангелов.

Кандидатът на ВМРО също реагира остро на изказването от Марешки, че зависи от „приятелите му от чужбина“ дали той ако бъде избран, ще стане евродепутат.

Вижте каква е разликата между патриотите от ВМРО и други лъжепатриоти, които чакали решение от чужбина дали Марешки да бъде евродепутат, възмути се Юлиан Ангелов.

Ангелов продължи като засегна друга тема – как Марешки се хвали, че е голям работодател. Вие като народен представител нямате право да имате бизнес и работници. Вие нарушавате българските закони и трябва КОНПИ и прокуратурата да Ви потърси отговорност, коментира още кандидатът на ВМРО Юлиан Ангелов.

За нас винаги битката е била за защита на българските национални интереси и ВМРО го е доказала за тези 126 години. И днес гордо заявяваме, че ще браним България, нашите традиции, обичаи и българщината, заяви в същинската част на дебата Ангелов. Той напомни, че въпросът с доходите на българите е основен приоритет и затова ВМРО е днес в управлението на България.

Излизането на Великобритания от ЕС ще се отрази на всички държави от общността. Но е хубаво, че за следващия програмен период средствата за България ще са повече, което ще задвижи икономиката ни, коментира Ангелов.

Той посочи, че основна битка на ВМРО е също справяне с регионалния дисбаланс в страната – разликата между Северна и Южна България. Подобряване на инфраструктурата, което ще доведе до повече средства и уеднаквяване на стандарта на живот на хората.

Досега нашите представители в ЕП бяха основно екскурзианти в Брюксел. Изпъква единствено г-н Джамбазки, който 5 години защитава интересите ни там. Той осмисли съдържанието на думата български евродепутат и това се доказва от факта, че 40% от българите одобряват дейността му, заяви Юлиан Ангелов по време на дебата.

Мнението на Ангелов относно единна европейска прокуратура е, че е нещо полезно, но стои въпросът тази Европейска прокуратура да не бъде използвана като бич срещу европейски държави, които не са съгласни с политиката на Меркел и Макрон.