‎Недялко Йорданов‎ за Стефан Данаилов: Мъчно ми е, шепнеше ми нещо в реанимацията

Стефан Данаилов не посмя да пее моята и на Найден песен „Моето мъжко момиче“, но получиха награда на „Бургас и морето“, припомня Недялко Йорданов

Мъчно ми е … Това сподели във Фейсбук поетът и драматург от Бургас ‎Недялко Йорданов, след като се разнесе вестта, че душата на неговия приятел Стефан Данаилов вече не е на този свят.
„Видях го оня ден в реанимацията. Шепнеше ми нещо… Какво ли е искал да ми каже…“, написа във Фейсбук бургаският поет.
„Беше весела младостта ни… Една от първите му телевизионни роли беше в моята някогашна пиеса „Мотопедът“ /1971/ заедно с Искра Радева…“, припомня Недялко Йорданов.
„Не посмя да пее моята и на Найден песен „Моето мъжко момиче“ – реши да я рецитира, а Маргарита да държи мелодията. И въпреки това получиха награда на „Бургас, морето и неговите трудови хора“ през… не помня годината … беше края на 70-те…“, добавя поетът.
Конкурсът, на който Стефан Данаилов печели една от десетките свои престижни награди, вече е с друго име – „Бургас и морето“. Трудовите хора ги няма. Няма го и най-обичаният български актьор.
„Винаги го възприемах като млад и неуморим. Нали съм му батко все пак. Мъчно ми е …“, споделя Недялко Йорданов. Мъчно е и на всички българи.