Шокиращ запис: Учителка в детска градина обижда деца

„Безмозъчни същества“, „Да ти изтече кръвта, пукни!“ са част от гадостите, които възпитателката казва на хлапетата

Запис, изпратен до „Господари на ефира“, разкрива как учителка обижда децата. Според родители тормозът бил системен.

Въпреки че носи име на приказен герой, зад стените на детска градина „Червената шапчица“ в Русе приказката се превръща в кошмар.

Обличай си долнището и лягай, крещи жената от записа. Нямам, отговаря едно от децата. Ти и мозък нямаш, ама няма да коментираме, казва учителката. Безмозъчни същества, добавя тя.

Освен грубо отношение, децата получават и наказания. Родителите твърдят, че им се посяга и физически. Стрес и нощно напикаване са само част от последствията върху децата.

Родители на едно от тормозените деца споделиха пред камерата на Нова телевизия, че в детската градина го удряли с юмрук по главата. „Започнахме да го водим на лекари, защото от две седмици му тече кръв от носа. Според медиците е на стресова основа“, добавя майката на битото момче.

„Само да ти потече кръв, няма да те погледна! Да ти изтече кръвта, пукни!“, крещи жената от записа.

„Детето ми се оплаква, че г-жа Иванова си слага ръцете на главата му и го натиска с нокти.

То й казва, че го боли, а тя повтаряла „Ще търпиш“, разказва майката на момчето.

Учителката от записа – Милена Иванова е уволнена дисциплинарно. Родителите обаче все още не са спокойни и смятат да се борят за камери в детската градина.

След серия от подобни случаи в последните месеци Инициативен комитет на родители от цялата страна настоя за същото. През септември в Народното събрание бяха внесени 10 000 подписа и предложения за промяна в образователната система. Едно от основните искания е камери във всички детски градини и училища у нас не само отвън, но и в стаите. Резултат засега няма.

Докато психолози и педагози умуват защо агресията сред децата расте, „Господари на ефира“ показват шокиращи кадри. Децата копират модела на поведение от възрастните. Ако едно дете е възпитавано с юмруци, то се превръща в насилник. Затова е крайно време управляващите да се вслушат в призивите на родителите и във всяка детска градина да има камери!