Масов бой в двора на бургаско училище

Мелето станало заради обида в Интернет, а родителите не знаели, че децата им имат профили в социалните мрежи

Шестокласници от две съседни училища в Бургас се сбиха заради обида в интернет чат. Инцидентът е станал в сряда, в двора на училище „Васил Априлов” в Бургас. Пред камерата на Нова телевизия Марияна Стефанова каза, че три от учениците са от учебното заведение, на което тя е директор.

Малко след 18 часа на 10 януари, само на метри от вратата на училището, момичета и момчета причакват излизащите от час шестокласници.

„Групата от другото училище е била 10-15 ученици. Поводът за сбиването е отправяне на обиди в една от социалните мрежи или по точно т.нар. „чат лайв”, обясни директорът на училище „Васил Априлов”.

Сериозно пострадали деца няма, но има такива, отнесли шамар и ритници по погрешка.

„Ами, защото ме объркаха с друго момиче, което искаха всъщност да бият. Удариха ми няколко шамара и ме хванаха за врата”, разказва Йоана от 6-и клас.

Охраната на училището не успяла да предотврати инцидента.

„Аз не съм видял бито дете. Покажете ми едно бито дете”, каза охранителят Тодор Михалев.

„Удряха ме в краката, удариха ми два шамара. Казаха ми, че съм дребно хлапе и казаха да си тръгвам веднага”, разказва Георги от 6-и клас.

На място пристигнала и полиция. Тази сутрин са проведени срещи с родителите на пострадалите деца.

„За мен беше много интересно да чуя от родителите, че някои от тях не знаеха, че децата им имат профили в социалните мрежи”, обясни Марияна Стефанова.

Родителите обаче са притеснени от случилото се.