Президентът заговори за свободата на словото, откри киселото мляко

Адвокат Емил Василев: Ти за какво стана президент, бе, Радев?!

Президентът откри киселото мляко! Че ние от поне четвърт век си говорим, че основните проблеми на държавата са корупцията и демографският срив. Това сподели във Фейсбук бившият депутат Емил Василев.

ЧИ в детските градини разбраха, че нямаме свободни медии. Ама зависим бил парламентът от премиера… Добро утро! Навремето Яне Янев наричаше милата ни татковина „Канцлерска република“. Десетилетията вървят, проблемите са си същите. Ти за какво стана президент, бе, Радев?!“, добавя адвокат Василев.

Днес на пресконференция по повод една година от встъпването си в длъжност държавният глава каза, че парламентарната република атрофира.

„Парламентът се превръща в нотариат, който официализира решенията на правителството“, посочи Радев, цитиран от news.bg.

„Партократските механизми убиват свободната воля на депутатите“, заяви президентът. Той отбеляза критично ниското доверие в НС, което по думите му е тревожно.

„Корупцията и несправедливостта деморализират цялото обществото. На третото десетилетие от промените е под въпрос едно фундаментално право – свободата на словото“, отбеляза Радев и зави, че обществото ни трябва да се пребори за това право.