Помориец иска референдум дали да обесим политиците

Те са по-голямо бедствие от всички катаклизми взети заедно, коментира Ради Чухлев

Защо да не проведем един референдум, само експериментално с въпрос към народа: „Да гръмнем или да обесим политиците“, предлага бунтарят от Поморие Ради Чухлев.
В последно време това желание е на мода, добавя той.
„Ще го проведем, когато има земетресение, наводнение, холера, ледников период, смяна на полюсите, потоп! … Само, за да видим, каква ще бъде масовостта – народа на КОЕ ще обърне повече внимание! Защото съм убеден, че политиците са по-голямо бедствие от всички тези природни бедствия взети заедно!“, сподели във Фейсбук помориецът.
„Основен принцип на Професионалния изборен кодекс: Изборът на ръководители на обществото и държавата е най-висшия израз на ОТГОВОРНОСТ пред този народ и бъдещото му поколение. Затова, който не може да упражнява пряк и ефикасен контрол върху избрания от него ръководител, той НЕ МОЖЕ да носи и отговорност. Следователно, той НЯМА право да избира“, коментира Чухлев.
„Всеки ще избира чрез ЯВНО гласуване само този ПРЯК ръководител, на всяко ниво на управлението, за когото може да носи отговорност. Така и ръководител и електорат ще носят персонална отговорност пред предизвикателствата на управлението. Такова управление е ПРОЗРАЧНО! Единствено такова управление е НАРОДНО! Това е ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!“, добавя бунтарят от Поморие.
Според него проблемът на цивилизацията е в генезиса на социалната диалектика на обществото.
„Тази диалектика ИЗМЕСТВА ценностното съдържание на живота от креативност към консумативност. Ако в обществото се ценят качествата на хората като творци, тогава хората ще се стремят да БЪДАТ, а не да ИМАТ. И диалектиката на социалното устройство на обществото ще бъде такова, което ще „произвежда“ творци, а не печалбари. Всички институции ще придобият съвсем различен облик. Училището ще създава гении, защото на учениците няма да им се налагат отдавна деградирали доктрини в дидактиката на образователния процес и човекът ще разкрие своите божествени способности“, коментира Чухлев.
„Полиция и прокуратура НЯМА да съществуват, защото обществото ще функционира на съвсем различен принцип и ще се ръководи от съвсем различни ценности, затова НЯМА да има хора, които да пречат на всеобщото развитие – няма да има престъпници. Власт НЯМА да има, защото никой няма да налага каквото и да е, над когото и да е – управлението ще бъде напълно прозрачно и всичко ще функционира в пълна хармония, подчинена на логиката и необходимостта!“, обяснява помориецът.
„Управлението на всяко ниво ще бъде координационен център – открит, прозрачен, достъпен за всеки! Всеки човек ще бъде ЦЕННОСТ на цялото общество“, пише той в сайта newethic.eu, в който е поместил и манифестът си за нова етика и нов свят.