Табуни с изоставени коне и подивели бикове кръстосват планините

 Нещата ще се оправят, когато някой турист умре, стъпкан от подивелите животни, рожби на незаконни евросубсидии, прогнозира адвокат Емил Василев

Почитателите на планинския туризъм много добре знаят, че има вече цели табуни с изоставени коне във всички планини на България. Това сподели във Фейсбук бившият депутат Емил Василев.

„Там, където успяват да си намерят храна, те започват да се размножават по естествен път и да подивяват. Където няма храна и ги сгащи дълбок сняг – умират. Нещата ще се оправят, когато някой турист умре /не дай си Боже/, стъпкан от подивели коне, рожби на незаконни евросубсидии“, коментира адвокат Василев.

„Туристите го знаят това с конете, но положението е същото и с говедата. Миналата година в Пирин беше цял подвиг да преминеш през портите на върховете, за да отидеш в другия циркус“, разказва Пламен Курумилев.

„Пълно е с крави и всяко стадо с няколко бика. Пастири никакви. А няма някои места като пуснат и по няколко кучета и става не предизвикателство, а битка“, добавя той.