Валери да не вее байрака в Слънчака, а да провери кой укриват данъци!

Най-бедните летовници, които бяха избрали нашето Черноморие като дестинация си отпътуваха. Основно те бяха от съседна Румъния,Молдова, Украйна и Русия. Впечатленията са потресаващи. И за гостите, и за нас, като домакини.

Гостите ни си отиват с убеждението, че ние сме славяни, ама наужким. Всъщност, дошлите за пръв път в България са убедени, че сме нация, подобна на татарите, мургави сме, говорим странен език, крадем и сме вечно гладни.

Причината- 90 на сто от наетия персонал по курортите е от цигани. Те са на всички позиции, без началническите и тази на аниматорите.

Украинците, които се чакаха от хотелиери и ресторантьори ги няма. И те са се усетили, че у нас заплатите са обидно ниски, условията лоши, а за капак се плаща с по два месеца закъснение.

Промяна обаче няма. Нашите работодатели нямат намерение да си променят манталитета и да изтискват максимум печалби за сметка на труда на персонала.

Дори 5 звездни хотели имат недостиг на работна ръка. Спасяват се, плащайки на ръка за извънреден нискоквалифициран труд.

Слава Богу, още не е изгърмяла екологична бомба или епидемия, имайки предвид, че досег с храната имат недотам чистоплътни индивиди, които нямат здравни книжки.

Подобна е ситуацията със спасителите. Въпреки обещанието за увеличени заплати половината постове остават без охрана. Всъщност, на тях за парлама стоят също смугли представители на малцинството, които не се знае, дали могат да плуват. Но пък се радват да надуват свирката и да се правят на важни пред чужденците. На фона на факта, че те не знаят добре и български, свирката на плажа вдъхва респект. Бонус- служебни тениски и хартисала храна от гостите.

Не, че ние като домакини имаме повод да се радваме.

Първите гости ще се запомнят най-вече с мръсотията, която оставят след себе си.„

Навсякъде-по плажа, в ресторантите…

Мечтата на всеки, отишъл да работи през сезона – бакшищът е нещо непознато.

Очевидно, на нашите първи гости парите им са стигнали само за онинклузива и….ядоха и пиха на корем.

Толкова.

Сега надеждата е в следващата вълна туристи.

Уж били по-заможни…

Абе…за англичаните става въпрос.

Че са дошли, ще познаем, като почнат да скачат пияни от терасите на хотелите в Слънчака.

Също и по безпаметните нощни запои и вакханлии.

Иначе, правителството ни за пореден път води битка в името на родния туризъм.

Лично вицепремиерът Валери Симеонов вее байрака. За пореден път ще бори шумът и съмнителни имоти…

Да бе…Поне да беше почнал нещо смислено. Например да провери защо собствениците укриват данъци, сключвайки договори с персонала в размер на минималната заплата.

Другото е майтап, гавра и безпардонно печалбарство.