Защо Бойко остави Медведев да се гаври с България?

Премиерът Бойко Борисов остави Дмитрий Медведев да се гаври с България. Руският премиер пренебрежително пита защо не си вържем лева за китайския юан

Руският премиер Дмитрий Медведев използва визитата си в България, за да се гаври с държавата и с управляващия ни елит. Той бе посрещнат от българския си колега Бойко Борисов като ръководител на велика страна и дали заради странното поведение на ГЕРБерсткия вожд или от надменност показа пренебрежение към България без управляващите ни да направят дори опит да реагират.
Що не вържете лева към юана, попита той. Според политолога Румяна Коларова това не е шега. Поисканите от руския премиер гаранции от Еврокомисията пък тя определи като „меко пренебрежение към България”. Имаше и още няколко такива забележки, при които открито се показва пренебрежение”, каза тя в „Здравей, България“ по Нова телевизия.
Според нея енергийната ни зависимост от Русия е толкова голяма, че едва ли може да се увеличи още.
Социологът Андрей Райчев пък припомни, че на Хилари Клинтън дължим провала на „Южен поток“.
„Искахме газова тръба да мине през България. Парите там не са малко, но тя пристигна и каза: „Няма да правите никаква тръба”. България чакаше шанса си, а в тази визита не се видя такъв”, коментира Райчев.
Шефът на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства акад. Петър Иванов пък сподели снимката във Фейсбук снимката на двамата премиери, на която се вижда как българският се държи просташки. Пита го сякаш расте ли му бубата, коментира академикът.
Вместо Бойко да му се изрепчи заради пренебрежение към България и да го пита „Ще не вържеш ти рублата за китайския юан“, той тръгнал да го потупва като пръв приятел.
Добре, че този надменен руснак не дойде на Трети март, че щеше да ни развали празника!