Страх от Брекзит тресе хотелиери в Слънчев бряг

Туристите в курорта Слънчев бряг ще са все по-бедни, защото България е ниско бюджетна дестинация. Колкото е по-бедна Англия, толкова е по-добре за България, каза експерт

Страх от Брекзит тресе хотелиери в Слънчев бряг. Според тях заради очакваното отделяне на Великобритания от Европейския съюз рязко ще намалее броят на туристите. Туроператори вече отчитат драстичен спад в ранните записвания. Очакват се и по-малко германци. Срив има и на заявките от Русия.
Хотелиерите са принудени да вдигат заплатите на персонала и дори част от служителите си да ги държат целогодишно на работа заради отливът на работна ръка към по-богатите страни.
Хотелиерът Веселин Налбантов се оплака пред камерата на бТВ, че служителите не достигат, а шефката на Клуба на хотелиера Диана Колчева разкри, че работодателите били готови да броят по 3000 лева заплати на квалифицираните работници, за да ги мотивират да работят за тях.
Директорът на Института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов пък каза по-рано в предаването „Тази сутрин“ по бТВ, че България може и да извлече полза от Брекзит, Според него дори колкото е по-бедна Великобритания, толкова е по-добре за родния ни туризъм, тъй като сме ниско бюджетна дестинация и островитяните щели да предпочетат да отмарят в Слънчев бряг, т.е. в този рай, в който бирата и дрогата за тях са почти на безценица, а момичетата с най-древната професия, са толкова евтини, че и най-пропадналите британци могат да си позволят услугите им.
Дори и да има бум на туристи от обедняващото кралство, търговците и ресторантьорите не могат да разчитат на тях да им вдигнат оборота.