Кандидатите на ГЕРБ за Брюксел са в асансьора на Цецо, а той върви надолу

 Всички кандидати на ГЕРБ за евровота са в асансьора на Цецо Цветанов, а този асансьор върви надолу, коментира Румен Петков

Всички кандидати на ГЕРБ за евродепутати са в асансьора на Цецо Цветанов, а той върви надолу – това е катастрофата на България, коментира председателят на АБВ Румен Петков в предаването „Лице в лице“ по бТВ.
Той говори за скандала с евтините апартаменти на властта и оставката на Цветан Цветанов.
Според него Цецо се чувства недосегаем.
„Човекът си живее с усещане на недосегаемост. И в действителност показа, че няма кой да го накаже. По този начин стимулира политическата корупция. Това е грозновато. Няма как човек, който цял живот е бил на държавна работа, както и родителите му, да има 6 апартамента. Това да бъде повод да бъде фаворизиран от наша приятелска страна“, коментира лидерът на АБВ.
„Няма как да тръгне разследване за продажби на паспорти и на гражданство, да арестуват 10 души, да купуваме F-16 и разследването да спре. Не се прави така в политиката“, добави той.
Междувременно от „Алфа Рисърч“ обявиха, че апартаментГейт е нанесъл сериозни щети на ГЕРБ. Разликата между партията на премиера и БСП се стопи и все по-вероятно изглежда асансьорът на Цецо, за който говори Румен Петков, да се сгромоляса, а ГЕРБ да има два пъти по-малко депутати, от очакваните 6-7.