Абсурд: Пътят до „Германката” край Созопол отрязан заради… археологически разкопки

Това оправдание измисли представител на „Херсонес” ЕООД, след като рибари се вдигнаха на протест заради отрязания достъп до скалите

Пътят до „Германката” край Созопол е отрязан заради… археологически разкопки. Това оправдание измисли представител на „Херсонес” ЕООД, след като рибари се вдигнаха на протест заради отрязания достъп до скалите. В интервю за бТВ Костадин Тодоров изтъкна, че законът не е нарушен.

Имаме всички необходими документи. В момента имотът е ограден поради изискване да бъде охраняван, докато приключат разкопките. След това ще се остави пътека“, каза Костадин Тодоров. Скалите няма да бъдат нито застроявани, нито разкопавани, уверява той.

Един от протестиращите заради оградата рибари сподели, че в него се надигал вулкан от възмущение. 32 години той ходел на риболов край скалите, но заради оградата на пътя вече не можел.

На заграждението има информационна табела, от която става ясно, че там ще се строят две вилни сгради с басейн. От РДНСК-Бургас обаче са заставили инвеститора да премести оградата.