Безобразие на плаж „Корал“, тормозят женa – инвалид

Сдружението „Да запазим Корал“ внесе жалба в Комисията за защита на личните данни срещу испанската фирма, която поставила фотокапани

Две жени са изгонени от плаж „Корал“. Едната е инвалид, а другата й е дъщеря. Това каза пред камерата на бТВ Атанас Русев от „Да запазим Корал“.

Двете дами са си заминали разплакани, добави той.

Венци Стойчев пък сподели, че имал предупреждение от РПУ-Царево да се изнесe от плажа в срок до 24 часа. В полицията му казали, че не е желателно да е там, тъй като имало наредба, която забранява поставянето на палатки.

Пред БНТ пък Атанас Русев съобщи, че вече е внесъл жалба в Комисията за защита на личните данни срещу испанската фирма, която е собственост на земята до плажната ивица. На оградата, с която ограничават достъпа до плажа, висят предупредителни табели за фотокапани.

С тях предупреждават туристите, решили да отидат до плажа, че ще бъдат заснети, а снимките на нарушителите ще бъдат предоставени на РПУ – Царево.

Според Русев така се нарушават правата на летовниците. В новата директива на ЕС дори е упоменато, че няма как да те снимат, без да искаш, добавя той. Природозащитникът се надява испанската фирма да бъде глобена по регламента за защита на личните данни.

Политологът проф. Евгений Дайнов пък окачестви случващото се на плаж „Корал“ като мутринска заплаха от страна на властта.

„За да улесним „народната милиция“ да знае кого да арестува, ние предварително си пращаме снимките на РПУ – Царево. Вместо да се разправят с мутрите, които контролират цяла България, „милиционерите“ преследват летовниците“, каза професорът и се оплака, че мутри едва не са го убили на магистралата на път за Бургас. Опитаха се да ме изхвърлят от пътя, сподели той.

Очаква се за ужас на общинарите в Царево, приели наредбата за забрана на палатките на плажа, „Корал“ да се напълни в събота с къмпингари. Едва ли „милиционерите“, които дори и по времето на комунизма не можаха да спрат хипарите, ще успеят да попречат на свободолюбивите българи да посрещнат Джулая.