Бенчо Бенчев се разграничи от БСП, а Борисов не иска да се разграничи от никой

Милионерът Бенчо Бенчев пръв се разграничи от БСП. Независимо, че е част от местния парламент на община Бургас, както и зам.-председател на Съвета от квотата на социалистите, той не се посвени да се появи при честването на Съединението на България с „Ролс-Ройс“ за 200 хил. евро. С действието си провокира недоволството на лидера на партията Корнелия Нинова, която се разграничи от него, а пък той от своя страна се похвали, че също се разграничава от партията, като допълни – „… нямам нужда от нея, но тя от мене – „Да!“.

Резултат с изображение за бенчо бенчев ролс ройс

Бенчев никога не e криел, че след стрелбата по Димитър Желязков – „Очите“ през лятото на 2016 г. многократно е съдействал и помагал за лечението и транспортирането му. Не са били и апокрифни срещите му с общински съветник от ДПС на Поморие, който до скоро беше част от групата на Димитър Желязков. Бенчев казва още за себе си, че е станал милионер за 40 дни!
При всички тези публични откровения, той до ден днешен е причисляван като човек на БСП – техен съветник, спонсор и зампредседател в Общинския съвет на Бургас.

Едва след като „Очите“ бе открит в стаята на Бенчев в хотел „Рамада“ в Истанбул, като новината започна да циркулира първо в турските медии, ИБ на БСП и Корнелия Нинова се разграничиха от него.
Ето какво съобщи председателят на столетницата, партията на бедните и онеправдани милионери:

Снимка на Корнелия Нинова.Димитър Желязков(Митьо Очите) е заловен в Истанбул в компанията на общински съветник от БСП и бивш депутат на ДПС. Логично се очаква реакция от нас, въпреки че Бенчев не е член на партията. Поисках информация кога, кой, как и защо е предложил този човек в наша листа преди години. И заваляха съвети: не се намесвай, не взимай отношение, прехвърли отговорността на местната структура, трай си и не понасяй негативи заради решение на предишното ръководство на партията. Разбира се – категорично отхвърлих тези препоръки. Бенчев незабавно трябва да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на гр. Бургас. Този случай е образът на икономическо-политическа криминална спойка на интереси и пари. Той е ярък пример за модела на прехода.И не е единствен в страната. И не само, че няма да послушам съветите – да си мълча и да се сниша, а много категорично ще заявя : няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край.

Докато на приказки Корнелия Нинова иска „да се сложи край на този модел“, председателят на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов е на друго мнение.

Резултат с изображение за бойко Борисов иван АлексиевБойко Борисов няма никакво намерение да се разграничи от двумандатния си кмет Иван Алексиев, който е разследван от Прокуратура, КОНПИ, ДАНС, ГДБОП и какви ли не още служби, а Агенция „Държана финансова инспекция“ ежегодно констатира в докладите си за множество нарушения и погазвания на законите от кмета на Поморие Алексиев и неговите заместници, чиито действия и бездействия са довели до значителни финансови вреди на Община Поморие. За което са наложени актове, подадени сигнали до прокуратурата и образувани преписки и предварителни проверки.

Тук е мястото да отбележим, че Окръжна прокуратура – Бургас си позволи да „изпере“ не веднъж, а два пъти кмета на Поморие и заместник-кметовете му – за асфалта в града и раздадените общински средства без провеждане на поръчки по ЗОП на „наши“ фирми.Резултат с изображение за бойко Борисов иван Алексиев

След 5 години разследвания и образувано досъдебно производство за безстопанственост в Община Поморие по преписка 5310/13 при описа на ОП-Бургас, през 2018 г. държавното обвинение реши, че няма достатъчно данни за извършени престъпления. ОП-Бургас дори пренебрегна указанията на Апелативна прокуратура – Бургас, която ясно и категорично подчерта, че наблюдаващият прокурор при ОП-Бургас не е изследвал внимателно доклада на АДФИ, в който е констатирано, че Община Поморие е изплащала на фирми суми, които са над договорените.

Кметът на Поморие е обект на разследвания от Специализираната прокуратура и КОНПИ по подадени сигнали от журналиста Стоян Тончев, както и по внесен сигнал до Главния прокурор Сотир Цацаров от сайта за разследваща журналистика „Бивол“.

Към този момент премиерът на България Бойко Борисов не изпитва никакво неудобство, че негов кадър пребивава в публичното и медийно пространство предимно със скандали и констатирани от държавните органи закононарушения.

Резултат с изображение за бойко Борисов иван Алексиев

Председателят на БСП Корнелия Нинова се разграничи от Бенчо Бенчев, но премиерът на България и председател на управляващата партия ГЕРБ за нищо на света не иска да се разграничи от кмета си в Поморие Иван Алексиев.

Борисов е шашнат от системата за „ловене“ на бандити в Поморие, но тази „система“ явно работи единстсвено за прикриването на политически и партийни мафиоти, ако са от неговото обкръжение и излъчени от неговата партия: https://gospodari.com/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%88%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5-video149819.html

Стоян ТОНЧЕВ