Бетонираха Черноморието, включете се в протеста, за да останат плажове и гори!

 Бъдете в пълно бойно снаряжение, палатки, кърпи, шнорхели, плавници, чадъри, призоваха организаторите на протеста, който ще е утре от 18:36 пред парламента

Природозащитници излизат на протест срещу бетона по Черноморието. Те ще се съберат точно в 18:36 часа пред парламента, за да кажат „Стоп“ на беззаконието.
„Бетонираха ни Черноморието. Заграбиха пясъчните дюни – публична държавна собственост. Прокудиха ни от НАШЕТО море!“, коментира във Фейсбук Атанас Русев от Сдружение „Да защитим Корал“.
„Корумпираните държавни институции и техните лакеи в разрез със законите и Конституцията! Докога само ще седите и ще гледате как разграбват и унищожават докрай природата на България?“, пита той.
„Включете се в протеста! Защото утре няма да има плажове, море, гори, дори и земя, наречена България“, призова Русев.
„Драгите управляващи организират специално за населението още презастрояване на морето, укрепване на бреговете с хотелски комплекси, изравняване на дюните, преследване на престъпните къмпингари“, обявиха организаторите на протеста.
Обявяваме начало на протестна седмица, добавят те.
„Бъдете в пълно бойно снаряжение, палатки, кърпи, шнорхели, плавници, чадъри, кофички с лопатки, пояси, слънцезащитни мазила, шатри и шезлонги, надуваеми дюшеци, джапанки и всякакви други плажни изненади. Рибарите да носят въдици!“, призоваха активисти от Фейсбук групата „Бетономорие“.