Близките на убит от пиян шофьор протестираха в Бургас

Съпругата на пометения на пътя колоездач Евелин Дуков – Людмила настоява за промяна в Наказателния кодекс – минималното наказание да 10, а максималното 30 години затвор

Близки роднини приятели на пометения от пиян шофьор на кръстовище в Приморско колоездач Евелина Дуков протестират пред Съдебната палата в Бургас. Заради това, че цяла година отмина от катастрофата, а убиецът е на свобода, протестиращите издигнаха плакати с надписи: „Мина една година, а виновен за убийството няма“, „Промяна на закона за шофиране в нетрезво състояние“ и „Искаме максимална присъда за виновника“.

Убиецът на Дуков дори не спрял, след като го блъснал. Шофьорът избягал от мястото на инцидента, но по-късно бил заловен от полицаи. Установено е, че е шофирал с 2,7 промила алкохол в кръвта, припомня Цеца Алексова от Нова телевизия. Днес се очаква да започне процесът срещу нещо. Той е с мярка за неотклонение „подписка”.

Съпругата на Евелин – Людмила настоява за промяна в Наказателния кодекс, която да позволи пияните убийци на пътя да не получават леки присъди, след като си признаят грешката. Тя предлага минимална присъда да е 10 години, а максимална – 30 г. затвор.