Блъснаха бургазлия на пешеходна пътека

Докато дойде линейката, мъжът беше в съзнание, разказват очевидци

Блъснаха възрастен мъж на пешеходна пътека до хотел „Космос“. От удара пострадалият е изхвърчал няколко метра от зебрата, разказват очевидци.

Докато дойде линейката, мъжът беше в съзнание, сподели във Фейсбук групата „Шофьори Бургас“ една от дамите, станали свидетели на катастрофата на булевард „Демокрация“.

„Законът за движение по пътищата ни задължава да сме внимателни. Ако някой вляво или дясно намалява, сме длъжни да спрем, а пешеходецът може да е навлязъл внезапно или без да се съобразява със скоростта на колата и с дистанцията да е попаднал в опасната му зона за спиране“, коментира един от членовете на „Шофьори Бургас“.

„Когато сме на пътя, никой не е застрахован, случват се и такива инциденти за жалост, надяваме се пешеходецът да не е пострадал тежко“, добавя той.

„Шофьорите карат като ненормални. На 10 коли – поне пет са с над 80км/ч. Отделно няма никаква видимост там от паркирали юнаци. Спрях да броя вече колко народ изтрепаха тука. Иначе реват за гражданската, че ще им вдигат“, коментира друг от членовете на шофьорската група.