„Боец“ зове президента да спре назначението на Гешев

След 24-часова блокада на Орлов мост протестиращите отидоха пред президентството, за да поискат от президента да спре избора на Иван Гешев за главен прокурор

Бунтари от Сдружение „Боец“ призоваха президента Румен Радев да спре назначението на Иван Гешев за главен прокурор. След 24-часова блокада на Орлов мост протестиращи отидоха пред президентството, за да поискат от държавния глава да ги подкрепи в битката срещу мафията, но ги посрещна представител на президентството и им каза, че генералът е още в Япония.
„Тук сме, защото от снощи, след като този избор беше официализиран от мнозинството на Висшия съдебен съвет, топката е в полето на президента. Ние, гражданите искаме да се обърнем към него”, каза пред камерата на Нова телевизия Георги Георгиев от „Боец“.
„Продължаваме! БОЕЦ и представители на всички организации, които се обявихме срещу назначаването на Гешев за Главен прокурор веднага след номинирането му, проведохме среща с представител на Президентството и му връчихме писмо, в което настояваме Румен Радев да не подписва указа за назначаването му!“, сподели по-късно във Фейсбук Георгиев.
„Благодарим на всички, които вчера се присъединиха към протеста! Пред полицейските кордони и после на Орлов мост видяхме представители на няколко граждански сдружения и политически сили, които доказаха, че никой не може да спре непримиримите хора с кауза и морал да се обединят срещу мафията!“, подчерта той.
„Днес ние всички поискахме лична среща с президента, на която да му представим нашите аргументи защо Гешев няма нужните качества да изпълнява толкова важната и овластена длъжност на Главен прокурор на Републиката“, сподели в социалната мрежа Георги Георгиев.
„Получихме уверение, че нашето писмо и искане за среща ще бъдат предадени на президента Радев още в понеделник. Припомняме, че протестите срещу назначаването на Гешев за Главен прокурор продължават тази вечер на Ларгото“, добави той.
Респект и благодарност към всички граждани, които излязоха и застанахме заедно срещу мафията, заяви Георгиев.