Бойко поръчал ареста на Нено Димов от страх?

Генерал Атанас Атанасов обвини премиерът Бойко Борисов, че за да няма протести заради водната криза разпоредил ареста на Ненов Димов. Когато няма вода, има зрелище…

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил ареста на министъра на околната среда и водите Нено Димов, а прокуратурата е действала на принципа „помогни на другарчето“. Това твърди лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.
„Когато няма вода – ето ви зрелище. Това е с цел временно отпушване на общественото напрежение“, коментира той пред бТВ.
Според него жителите на Перник са станали жертва на двата вота, които се проведоха миналата година – избори за Европейски парламент и за местна власт. Проблемът е замитан, за да не повлияе на изборните резултати.
„В настоящото Народно събрание няма политическа воля за сваляне на това правителство. Страхът на Борисов е от обществено недоволство и протести, които могат да свалят кабинета. Затова е този рязък ход – хвърляме една жертва на хората“, заяви генералът.
Нено Димов напусна ДСБ, след това мина през други политически сили…, бих казал, че той в някакъв смисъл е жертва на своя кариеризъм, каза още той.