Борисов свиква ЧК на ГЕРБ

Ако някой не знае абревиатурата ЧК от руски означава чрезвычайный комитет или извънредна комисия … Точно такава извънредна изпълнителна комисия на ГЕРБ свиква днес вождът Бойко Борисов … Приликите между оная ЧК по времето на Феликс Едмундович Дзержински и тази май не е голяма и там ченгета и тук ченгета и фенове на ченгетата …

Важен обаче е поводът за тази заповядана сбирка, а той е обвиненията на Корнелия Нинова към управляващата партия, изречени на конгреса на столетницата.

Дали е проговорила нечия съвест или се мисли за алиби и ефективни оправдания става ясно от изказвания на хора, които не са нито от БСП, нито от ГЕРБ, а будни граждани.

В Бургас системата за предупреждаване за наводнения е купена 10 пъти по-скъпо.

Това заяви в предаването „Честно казано с Люба Кулезич” пр експертът Весислава Танчева.

Да обвиняваш метеоролозите за пороите, говори за навик. На ГЕРБ всеки му е виновен. В това управление се правят само проекти, от които можеш да откраднеш 50%. От поддръжка не може да се открадне, заяви от своя страна журналистът Владо Береану.

Той коментира антикорупционния закон на ГЕРБ, който бе приет от НС: „Няма нов закон, нито един член не е променен. От този закон излиза, че корупцията има срок на давност – 3 години”. Корупцията победи със закона на ГЕРБ.”

От гражданско сдружение „За свободна България“ изпратиха писмо до редакцията на frognews.bg, което е подписано и от членове на ГЕРБ. Те са възмутени от оправданията и лъжите на Цветанов и Николов по повод наводненията и жертвите в Бургаско.

Подписалите писмото за оставките на Цветанов и Николов питат: По какви критерии министър-председателят реши, че в САЩ кметовете трябва да си ходят заради наводненията там, а в България – не? Питат още: „Ще доживеем ли някога български политик да признае, че той или партията му са виновни за нещо“?

И още …

В навечерието на българското председателство на Съвета на Европейския съюз се отчита ерозия в общественото доверие към политическия елит на страната. Това показва проучване на общественото мнение на ”Маркет линкс” относно обществено-политическите нагласи у нас през октомври. 

Положението се влошава допълнително от зачестилите скандали,  свързани главно със злоупотреби с власт по места (разкритията около роднинските назначения на Делян Добрев в Хасково, случая „Суджукгейт“ и т.н.), са залюченията. 

54% от хората  декларират, че нямат доверие в Кабинета „Борисов 3“, а половината от пълнолетните жители на страната споделят критични възгледи относно работата на премиера.

При такива факти и нагласи ИК на ГЕРБ има върху какво да поработи, но как да разследва сама себе си, а не речта на омраза на Нинова, както бе охарактеризирана от Борисов ?!

Така, че нашите чекисти-герберасти трябва да са по-скоро справедливи към собствените им гафове и злоупотреби, но това може да се случи някъде в друга държава, примерно като Румъния, но не и в България …

Свободен автор – Философът