Бракониери подпалиха къщата на българин заради сигнали за незаконна сеч

Незаконният дърводобив е бизнес за стотици милиони и явно поне част от управляващите получават от тези средства, щом не могат да ги спрат, коментира Тома Белев

Снощи в едно мездренско село са подпалили къщата на един гражданин, който редовно подавал сигнали за незаконни сечи. Незаконният дърводобив е бизнес за стотици милиони и явно поне част от управляващите получават от тези средства щом не могат да ги спрат, коментира екологът Тома Белев във Фейсбук.

Негов приятел пък сподели, че свекърът му, който е горски, е бил пребит в гората, а от НОИ не искали да признаят злополуката за трудова.

„Спечелихме делото срещу осигурителния институт, но сега трябва да водим друго за обезщетението. Пълно бездействие от страна на работодателя му, който е в кюпа, НОИ и Прокуратурата. Управителят на фирмата, извършила незаконната сеч, е поръчителят на побоя, но дори не беше разпитан от разследващите. Най-вероятно се ползва с политически протекции, а горските са едни бушони, които ако хванат нарушителя следва побой, а ако не го сторят следва уволнение“, добавя той.
Очевидно бракониерите, заради които българските гори „оплешивяха“, са в комбина с мазниците в държавата, които имат интерес само да трупат пачки.