Бунтарите от „Шофьори Бургас“: Протестирайте за по-добър живот!

 В неделя от 12:00 часа пред Метро искам да ви видя, за една по-добра България, сподели администраторът на Фейсбук групата Станислав Тенев

Протестирайте за по-добър живот! За това призова администраторът на Фейсбук групата „Шофьори Бургас“ Станислав Тенев.

И тази неделя протестиращите ще се съберат в 12:00 часа на паркинга пред Метро и ще се отправят към магистралата, за да я блокират.

„Протестирахме срещу Валери Симеонов-и той подаде оставка. Протестираме срещу цените на горивата – и те свалиха цените. Малко, но ги свалиха. Протестираме срещу престъпността.

Протестираме срещу своеволията. Протестираме срещу високите данъци. Протестираме срещу репресията, която се упражнява срещу нас, всекидневно и то“, сподели във Фейсбук Тенев.

„Протестираме за това, че изпратихме ТОЛКОВА много млади хора, да търсят бъдещето си по Чужбина, защото тук шанс не им се дава. Протестираме срещу КОРУПЦИЯТА. Протестираме за цените на винетните стикери. Протестираме за гражданските. Протестираме за живота, на който повечето сме обречени. Младите масово бягат по Чужбина“, добави той. „Имаме още един мотив за голям протест. А той е да се създаде ОСВЕТЛЕНИЕ по национални магистрали, населени,ненаселени и планински проходи. Във Европейска държава и съседка като Гърция има осветление на всяка една магистрала, село, проход и град. В България няма осветление по проходите, по селата, по градовете, и по магистралите а пътищата са с лошо качество на асфалт и са пълни с дупки и завоите са с над 45° градуса опасни извивки“, коментира администраторът на „Шофьори Бургас“.

„Гърците имат такси “Диодиа” за пътищата си и тези пари от таксите отиват за асфалта и осветлението. Ние близо 4.500.000 човека с коли плащаме по 100лв такса винетка и нито асфалта ни е качествен нито имаме осветление“, добави той.

„Тези пари от винетките трябва да отиват поне за осветлението на пътищата. Протестираме за това, че те ни смятат за РОБИ. За още много неща протестираме, каузата на Роси, е наша също, защото от това зависи и цената на горивата, от това зависи поскъпването на ВСИЧКО.

Какъв бизнес, какви глупости говорите? Вие за единство не сте ли чували!?“, пита Тенев.

„Подкрепяйте се хора, това е за по – светло бъдеще на нашите деца! Не виждате ли, че отново искат да ни настроят едни срещу други !!???!!! Заедно сме по-силни! Силата е в обединението. Да живее България! В неделя искам да видя всички ВАС, за една по-добра България, за бъдещето на нашите деца, за един по-добър живот в България!“, призова той.