Бургазлийка затапи Валери Симеонов с бележка за WC-то

Имаме право не само да ви държим сметка, но но и да ви искаме разходна бележка дори за посещаване на тоалетна. Така Грета Аспарухова отговори на вицепремиера за билета до Ню Йорк

Имаме право не само да ви държим сметка, но и дори и разходна бележка за посещаване на WC-то! Така бургазлийката Грета Аспарухова, която е сред протестиращите, отговори на вицепремиера Валери Симеонов за скъпия билет до Ню Йорк на вече бившата заместник – министърка Росица Димитрова.

На майките не им е работа колко струва билетът на зам.-министърката, отсече той вчера в опит да защити Росица Димитрова заради пътуването й до Америка със самолет в бизнес класа.

Вчера Симеонов поиска премиерът да я върне на поста. Днес пък шефът на ПГ на ГЕРБ Цв.Цв. разкри, че Димитрова била много ценна като експерт и затова щяла да бъде съветник на вицепремиера… Това обяснява защо въпреки гафа със скъпия билет управляващите не могат без нея и са готови с цената на всичко да я запазят в редиците си.

„Нашия всеобщ любимец Валери Симеонов, който се изказа, че майките нямали право да държат сметка на особата дето пътувала, с каква класа е пътувала и какъв билет е ползвала…. Хм… Г-н Симеонов, я пак си помислете, вие къде сте … , а ние кои сме – НАРОДА“, коментира във Фейсбук Аспарухова.

„Абе в тази държава да не е обявен конкурс за най-малоумно изказване!? Пари дават ли, някаква награда ли има, че така се препъват един през друг да се борят за голямата награда!“, добавя тя.

„Някаква самозабравила се министърка пътува бизнес класа за да иде на форум, на който няма никакво морално право да бъде, освен това да се гордее, че е отишла, защото виждате ли България била похвалена за „адекватните“ и политики към хората с увреждания! Госпожо Росица, не живеем никак добре и България не е дори на йота от изпълнение и прилагането на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания!“, сподели в социалната мрежа бургазлийката.

„Някакъв разпенен шеф на синдикат, каза да се махнат тези нещастни деца от улиците, после твърди, че било извадено от контекста!!! Ами не, нищожество нещастно, не е извадено от контекста, всички видяхме как хвърчи пяна от устата ти докато кълнеше майките! И това изказване, което направихте по БТВ, не е извинение. Кой си ти ? Мотивът, че баща ти бил тежък инвалид въобще не те прави експерт по закона!“, добавя Грета Аспарухова.

Междувременно т.нар. национално представени организации показаха кого всъщност представляват. Те нападнаха протестиращите майките на деца с увреждания. Опитаха се да изкарат протеста им платен.

„Не знам колко повече могат да ударят дъното тези национално представени организации. Те са инжектираните и финансираните от държавата, усвоили са милиони през годините, за да бъдем на дъното”, коментира Вера Иванова, която е майка на дете с увреждания. Тя е една от протестиращите пред Народното събрание.

Властта стигна дотам, че за да запуши устата на протестиращите, е готова да изкара на улицата тези, които са на държавна хранилка и с контрапротест им да докаже колко незаменим експерт е вече бившата заместничка на Бисер Петков, която летя до Ню Йорк с билет за 8300 лева.

Всъщност колкото и да се опитват да изкарат „експерта“ Димитрова англече, политиците от управляващото мнозинство трябва да признаят, че нямаше друг изход за премиера Бойко Борисов, освен да приеме оставката й.

„Общественото мнение не вярва, че на подобни форуми в ООН, като този в Ню Йорк, на който отиде Димитрова, има проблемно ориентирано говорене и нещо се върши в полза на българите. В същия момент има хора на улицата, които протестират на тази тема. Билетът пък е един от най-скъпите. Събирането на трите факта води до това, че се натрупваше негативно напрежение. Един министър-председател би трябвало да следи за хора, които произвеждат негативна енергия и да ги отстранява”, каза в студиото на бТВ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според нея напрежението е резултат от факта, че има социални групи, опрени в ъгъла и наличието на сериозни средства за хората с увреждания не е достатъчно – трябват дълбоки реформи. Според нея в правителството ще има рокади след края на европредседателството.

Ако Бойко не размаха метлата, рискува хиляди българи да излязат на улицата в подкрепа на децата с увреждания.