Бургазлийка иска да е крава, защото системата ни убива

Нека официално да ме обявят за евтаназия, за да може колкото се може повече европейски институции да се заинтересуват от нас, каза Грета Аспарухова

Искам да съм крава като Пенка. Това сподели някак ненадейно бургазлийката Грета Аспарухова малко преди в Морската градина на най-добрия град за живеене да се появи палатковия лагер „Системата убива“.

Дамата, която принуди държавата да направи плажовете достъпни за хората с увреждания, след като заплаши министърът на туризма Николина Ангелкова със съд, остана вярна на стила си. Бунтарката сподели пред камерата на Нова телевизия, че планира да прекоси границата нелегално, подобно на млекодайната Пена.

„Нека официално да ме обявят за евтаназия, за да може колкото се може повече европейски институции да се заинтересуват от нас, защото в момента ние сме обявени за евтаназия, но неофициално. Дотук стигнаха нещата”, възкликна Грета Аспарухова.

От днес в Морската градина има палатков лагер. Идеята е повече хора да изразят подкрепа към акцията, която придоби популярност под мотото „Системата ни убива”. Недоволството на майките е срещу социалната политика на държавата по отношение на децата с увреждания.

„Излизаме на палатков лагер, защото системата ни убива и нищо не се прави за хората с увреждания. Социалното министерство обяснява колко много прави за хората с увреждания, а всъщност ние нищо не усещаме от това. Хвърлят се едни пари, които се разпределят не както трябва”, каза пък Гергана Маврова, която е майка на дете с увреждане.

Докато Грета и приятелите й говореха за четириногата Пена и децата с увреждания, като гръм от ясно небе дойде новината, че кравата, за която всички говорят, е пощадена. Лабораторните анализи на „осъдената“ на смърт от Българска агенция по безопасност на храните, защото имала „смелостта“ да избяга за 15 дни в Сърбия, са отрицателни за изследваните болести. Язък! Провали им се далаверата на касапите! Сега някой трябва да се нагърби със спасението на хората с увреждания, но очевидно политиците от обединена джендърска Европа, а и обществото ни са по-загрижено за рогатата Пенка, отколкото за хората пред палатковия лагер в Морската градина.