Бургазлия бие тревога: Цистерни може да взривят бургаски квартал

След взрива на автоцистерна в Италия трябва да си дебил, за да не се сетиш какви ще са последствията за града при налична цяла композиция на гарата, коментира Величко Янков

Цистерни на рафинерията постоянно са на гара „Долно Езерово“, алармира Величко Янков.

„За целите на рафинерията съществува ж.п. гара „Дружба“, която е отдалечена от населено място. От години обаче за угода на рафинерията се използва ж.п. гара „Долно Езерово“, която е в квартал Долно Езерово“, сподели той в сигнал за рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.

„Независимо от подписките и сигналите от живущите до Община Бургас за опасността, която грози града, никой не предприема никакви мерки. След случая в Хитрино беше проведена пародия на учение по гасене на пожар, а като превантивна мярка за населението щяла да се проведе евакуация. На никого не е ясно как ще се осъществи тази евакуация и дали става въпрос за живи хора или трупове?“, попита Янков.

„Горящият локомотив на бързия влак от София наскоро беше спрян също на тази гара за гасене и по чиста случайност в този момент нямаше цистерни. Сега след взрива на една автоцистерна в Италия трябва да си дебил, за да не се сетиш какви ще са последствията за град Бургас при налична цяла композиция“, коментира той.

„Важно е също така да отбележа, че телевизиите, които бяха на инцидента с горящия локомотив, цензурираха изказванията на живущи в района за газовите цистерни, и представиха само гасенето на локомотива като рутинна работа за пожарната тъй като известно, че локомотивният парк бил много стар и това е нормално. Дотук мога да си направя само извода, че цял един град и животът на неговите граждани не струват нищо. Важни са огромните приходи, които генерира рафинерията“, добавя бургазлията.