Бургаски поет реди стихове за кметовете Йоан и Николов (видео)

Подземната улица на Николов се разпада, далаверата лъсна!

Предстои тя да се превърне тази вечер отново в подводна?

Над Бургас са надвиснали черни облаци…

Народният бургаски поет Янчо Милев обрисува с рими тъмната страна при управлението на черноморския град от тримандатните кметове Йоан Костадинов и Димитър Николов.

В своите строфи той отбелязва, че са сключили сделка с дявола и не пропуска да засегне една от болните теми за гражданите на Бургас – новата подземна улица, която местните са кръстили „Подводна“.

Подземната улица на Бургас се намира в изключително занемарено състояние, въпреки че е сред новите придобивки и „бижутата“ на кмета Димитър Николов. „Витрина“ от третия му мандат. И се нуждае от ремонт.

Освен, че се пълни с дъждовна вода, улица „Подводна” или „Рибарника”, тя значително ограничава трафика и скъсява разстоянията за шофьорите, но ако е суха. В дъждовно време се превръща в аквариум, пълен с… Не, не с рибки! Със заседнали автомобили.

Изградената подземна част от ул. „Гурко” в Бургас е финансирана по европроект, но некачественото й изпълнение навява на мисълта, че не всички пари са използвани по предназначение. Впечатление прави, че тя е залепена до Съдебна палата, под носа на Апелативна прокуратура. Но това боде явно в очите на гражданите, но не и на прокурорите.