България ще остане и без „Турски поток“? Путин плаши, че тръбата ще ни заобиколи

Русия ще намери други възможности за реализирането на газопровода, ако България не иска, каза Владимир Путин. Той обвини управляващите ни, че бавят проекта

България вероятно ще остане и без „Турски поток“. Руският президент Владимир Путин упрекна българските власти, че бавят реализацията на проекта и намекна, че тръбата може да ни заобиколи.
Русия ще намери други възможности за реализирането на „Турски поток“, ако България не иска, каза Путин, цитиран от ТАСС.
Той подчерта след срещата с президента Александър Вучич, че сръбският участък от „Турски поток“ вече е готов на 81% и и целият тръбопровод се очаква да бъде завършен в близките седмици, съобщава БГНЕС.
По думите на Путин, постигнато е споразумение за увеличаване на капацитета на подземните газови хранилища, разположени в Сърбия, от 750 милиона на 2 милиарда кубически метра.
Той каза още, че неговият сръбски колега Александър Вучич е приел поканата да гостува в Москва за Деня на победата на 9 май 2020 г.
„Следващата година ще бъде важна дата за всички нас – 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война. Г-н Вучич прие покана да дойде на тържествата, които ще се проведат на 9 май в Москва“, заяви руският държавен глава.
Загубите за България ще са огромни, ако се стигне дотам страната ни да бъде заобиколена. Тогава на премиерът, който скоро изръси в Овалния, пардон оралния кабинет, че ще бъде бит с камъни, ако се провали проекта за АЕЦ „Белене“, ще трябва да обяснява защо управляващите ни саботират реализацията на проект, заради което страната ни ще загуби милиони евро.