Великата телена ограда в списъка на стратегическите обекти ?! Забраниха снимането

Засекретиха я … Тайна майна … Само граничарите и Валерко ще я галят и поправят, а мигрантите им е разрешено да се снимат за спомен пред „Великата“ българска телена ограда …

Министерският съвет включи оградата по българо-турската граница в списъка на стратегическите обекти, с което се забранява снимането й.

Освен снимането, се забранява внасянето и изнасянето на предмети. За придвижване в 300-метровата й зона за сигурност всеки е длъжен да подаде заявка в съответното управление на „Гранична полиция”.

За пръв път се заговори, че ще се забрани снимането на оградата след публикуването на скандалните материали на журналистката и настояща депутатка Елена Йончева за недобросъвестното й изграждане.

Като своя кауза Валери Симеонов прие и защитата на оградата по българо-турската граница. Той яростно отхвърляше всички критики на опозицията за нарушения и корупция при изграждането на преградата, която вече не е двуредова, както е било планирано, а едноредова.

„Изключително тежко, сериозно инженерно съоръжение, с което България трябва да се гордее, така, както Китай се гордее с Великата китайска стена. България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена. Нелепо е да се правят словесни нападки, квалификации от хора, които не са виждали за какво става въпрос“, пламенно защитаваше вицепремиерът оградата.

Той дори подаде сигнал в прокуратурата срещу депутатката от БСП Елена Йончева за това, че е издала държавна тайна, като изнесла секретна информация за съоръжението и показвала негови снимки. След проверка обаче държавното обвинение отказа да образува разследване срещу нея, защото изнесените данни вече са били съобщени от вътрешния министър.

В същото време прокуратурата започна проверка съвместно с ДАНС по сигнал на бившия депутат Велизар Енчев, че изграждането на оградата се осъществява от фирми на Патриотичния фронт на многократно завишени цени, но …

И каква стана тя ?! Забраниха снимките на „Великата“ българска телена ограда с Турция заради скандалните разкрития за корупция … Това е борбата на ОПГерб с корупцията …

Иначе „великата“ българска ограда ще спира само кравите и свинете, защото мигрантите си намират начини и пари, за да я срежат или прескочат, но „величието“ остава ЗАСЕКРЕТЕНО  …

Величието на шепа дураци …

Свободен автор – Философът